Douwe Bob zit zonder band na beslissing afzeggen tournee

douwe bob band

De volledige band heeft er de brui aan gegeven

Douwe Bob is niet de enige die recent zijn aankomende tournee heeft afgezegd om de coronapas. Hij is het niet eens met de controles en besloot daarom zijn gitaar (tijdelijk) aan de wilgen te hangen. Maar zijn band is er helemaal klaar mee: op 3voor12 is te lezen dat zij niet langer met de zanger willen samenwerken.

Douwe Bob zegt tournee af

Zondagavond maakte de zanger bekend dat hij zijn aankomende tournee volledig af ging lassen. Dat had ermee te maken dat de zanger bij een bioscoop werd geweigerd omdat hij geen coronapas kon of wilde laten zien. Voor de ex-songfestival-deelnemer was dat de druppel die de emmer deed overlopen. RTL Boulevard wist maandag vervolgens al te melden dat de zanger niet wilde zeggen of dit in overleg was gegaan met zijn crew. Waar Douwe Bob natuurlijk de stem heeft, zijn er bij een hele reeks concerten veel meer mensen betrokken dan alleen iemand met een gouden strotje. Nu is de hele band van de zanger dan ook opgestapt.

Bye bye band van Bob

Op website 3voor12 van de VPRO is te lezen dat de band van Douwe Bob unaniem is gestopt. In een reactie van een van de bandleden geeft deze aan er liever niet op in te willen gaan. De site schrijft dat hij er “‘niet zoveel over kwijt wil, zeker niet in de media”. Oei. De zanger heeft zelf nog niet gereageerd op het besluit van zijn ex-band.

En de crew?

Douwe Bob is overigens niet de enige die zijn aankomende evenementen heeft afgezegd vanwege de coronapas. Onder andere rapper Fresku, cabaretiers Hans Teeuwen en Jandino Asporaat hebben aangegeven om dezelfde reden optredens te cancelen. Uit rondvraag door RTL Boulevard blijkt echter dat geen van hen wil reageren op vragen over gevolgen die dit heeft voor hun crew. De Kunstenbond uitte hierom ook al felle kritiek op de artiesten. “Het is mooi dat die artiesten op deze manier voor hun principes staan”, zegt woordvoerder Peter van den Bunder. “Maar ten koste van wie gebeurt dit? Dat loopt uiteen van twee technici voor licht en geluid tot een productie met meer dan duizend medewerkers, zoals bij het Eurovisie Songfestival.” Bunder voegt hieraan toe dat veel van hen freelancers zijn. “De pijn zit erin dat ze voor hun inkomen volledig afhankelijk zijn van anderen en het risico van nog meer afgezegde optredens kunnen ze na anderhalf jaar corona bijna niet meer opvangen.”

Lees ook: Tevredenheid na eerste nacht met coronapas, maar ook woede en onbegrip

Bron: 3voor12, RTL Boulevard, NOS | Beeld: Brunopress