Duur grapje! Zó hoog is de boete voor verklappen informatie over ‘Wie is de Mol?’

Wie is de Mol? kandidaten

En dat bedrag is een stuk hoger dan de gemiddelde pot bij het programma

Voor het populaire programma Wie is de Mol? reist elk jaar een groep BN’ers af naar de mooiste plekken van de wereld. Dit seizoen mochten de kandidaten van de afvalrace strijden in Mexico. Trouwe fans van het programma delen via internet hun theorieën, speuren naar hints en speculeren over de mol.

Live ontknoping

Elk jaar trekt het programma miljoenen kijkers, met als hoogtepunt de finale. Hordes fans trekken naar het Vondelpark in Amsterdam om de finalisten daar te zien en de ontknoping buiten live mee te maken. Inmiddels zijn de finalisten bekend: Fons Hendriks, Rosario Mussendijk en Anna Gimbrère. Eén van deze drie heeft in het geheim de boel flink lopen verstieren. Aankomende zaterdag 9 maart is dan eindelijk de ontknoping. Extra belangrijk dus dat de overgebleven finalisten hun lippen stijf op elkaar houden!

Geheimhoudingsplicht

De opnames van zo’n afvalrace beginnen vaak al ver voor het programma wordt uitgezonden. Om te voorkomen dat belangrijke informatie uitlekt en om het tot het einde spannend te houden, hebben kandidaten een geheimhoudingsplicht. Toch je mond voorbij gepraat? Daar staat dan een hoge torenhoge boete op. Hoe hoog, dat weten wij als kijker niet. Maar finaliste van Wie is de Mol? Anna Grimbère doet er een boekje over open!

Bijna verklapt

De finaliste deed in de talkshow Renze op Zondag een onthulling over de consequenties van het verklappen van belangrijke, geheime informatie over het programma. Presentator Renze Klamer kon het uiteraard niet laten de deelneemster uit te horen over het programma, nu bekend is dat ze in de finale staat. Is zij de mol? “Maybe”, is haar enige antwoord. Slim stuurt ze de aandacht van het gesprek naar de geldboete die staat op het verklappen van informatie over het programma. Dat zou namelijk richting de twee ton gaan! “Echt een belachelijk bedrag.”

Oud-deelneemster Laetitia Gerards benoemde eerder een bedrag van maar liefst 250.000 euro. Wat het exacte bedrag is, blijft onduidelijk. Maar een torenhoge boete is het zeker! Anna geeft toe toch wel iets meer te hebben verteld over haar deelname dan toegestaan. “Je mag eigenlijk niet eens zeggen dat je mee gaat doen”, vertelt ze. Je mag één persoon in vertrouwen nemen, maar Anna heeft deze informatie met twee mensen gedeeld. “Ik kon gewoon niet voor hen verborgen houden dat ik aan Wie is de Mol? meedeed”, legt ze uit.

Lees ook: Kees van der Spek wordt slachtoffer van zakkenrollers in Wie is de Mol?

Bron: Ze.nl | Beeld: AVROTROS / Joy Hansson