Kijkers uiten kritiek op ‘straatarm’ gezin in Steenrijk, Straatarm

Het SBS-programma Steenrijk, Straatarm maakte weer een hoop los bij de kijkers

Gisteravond was weer een nieuwe aflevering van Steenrijk, Straatarm te zien op SBS6. Na de uitzending barstte het zoals gewoonlijk los op Twitter. Ditmaal zorgde het ‘straatarme’ gezin voor de nodige commotie. Met name de manier waarop zij boodschappen gaan doen zorgt voor veel negatieve reacties op Twitter.

De levensstijl van de arme familie Swerus ligt onder de loep.

Steenrijk, Straatarm

Eén week lang wisselen twee families van huis, budget en dagelijks leven in het SBS-programma Steenrijk, Straatarm. Deze week ruilen de alleenstaande moeder Miranda en haar drie kinderen met de diplomatieke Pervin en Martijn. De welvarende Pervin en Martijn moeten een week lang afscheid nemen van hun leven met hun luxe huis in Istanbul en fijne appartement, om een week door te brengen in Dordrecht. Voor het ‘steenrijke’ gezin is dit wel even wennen.

Boodschappen

Niet alleen Pervin en Martijn hebben het niet makkelijk met de wissel, want ook de familie Swerus komt terecht in een leven dat ze niet gewend zijn. Zo krijgen ze een weekbudget dat ongeveer vijftien keer zoveel is dan wat ze normaal te besteden hebben. Wat elk gezin zou doen, doet ook deze familie: ze besluiten te genieten van deze bijzondere kans en hoeven voor het eerst niet elk dubbeltje om te draaien. Tijdens het doen van de boodschappen wordt dit al snel duidelijk, want de winkelwagen wordt lekker vol gegooid. Op Twitter snapt toch niet iedereen de keuzes die het gezin maakt in de supermarkt. Het duurt dan ook niet lang, of de discussie barst los tussen de Twitteraars.

Er zijn ook mensen die het juist opnemen voor het arme gezin.

Bekijk hieronder een korte samenvatting van de aflevering van Steenrijk, Straatarm:

Lees ook: Herhaling Ik Vertrek zorgt voor veel onbegrip bij kijkers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill, YouTube SBS6