11 x de briljantste schoonmaaktips

spiegels

7. Streepvrije spiegels dankzij gin

Spiegels schoonmaken kan voornamelijk lastig zijn, omdat je strepen zo goed op het oppervlak blijft zien. Gelukkig kun je dit euvel heel makkelijk oplossen met een klein beetje gin.

8. Ontstop je doucheput

Het schoonmaken van je doucheput kan soms nog viezer zijn dan de wc onder handen nemen. Meteen met chemische schoonmaakmiddelen in de weer gaan, is niet ideaal. Wist je dat je met kokend water, een plunjer of met baking soda en azijn ook al een heel eind komt?

9. Ramen lappen met witte azijn

Wil je ervoor zorgen dat je ramen weer helemaal schoon zijn, streepvrij én ook nog eens prachtig glimmen? Doe een royale scheut witte azijn in een spuitfles en vul dit aan met water. Op de ramen spuiten en afnemen met een microvezeldoek en je ramen zien er weer prachtig uit!

10. Zilver schoonmaken met ketchup

De beste manier om zilver en brons te poetsen is door ketchup te gebruiken. Door de PH-waarde van de saus kan het heel gemakkelijk koolstof afbreken. Juist deze koolstof zorgt ervoor dat er vlekken ontstaan op het zilverwerk. Ketchup weekt dit los en zal het verwijderen.

11. Dweilen met koud water

Wist je dat het veel effectiever is om met koud water de vloer te dweilen? Als het water warm is, verdampt het sneller en blijven zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. De resten zorgen vervolgens voor strepen. Als je koud water gebruikt, voorkom je dit.

Pagina 2/2

Lees ook: Schoonmaken of weggooien: dit moet je doen met de 6 smerigste dingen in huis

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pexels