Hier moet je op letten bij het schoonmaken van je wasmachine

wasmachine schoonmaken

Met deze tips maak je het apparaat snel, makkelijk én goed schoon

De wasmachine schoonmaken: het is een klusjes waarvan we allemaal weten dat het af en toe nodig is, maar die we ook heel graag uitstellen. Het is immers ook niet iets waar je elke week aan denkt. Is het bij jou ook hoog tijd dat je het apparaat een schoonmaakbeurt geeft? Met de volgende tips doe je dat snel én goed.

Wasmachine schoonmaken

Het is misschien niet het allerleukste klusjes in huis, maar toch is het belangrijk om af en toe je wasmachine schoon te maken. Daardoor zal je was er schoner uitkomen en ruikt het weer lekkerder. Weet jij niet precies hoe je dat schoonmaken het beste aanpakt? Geen zorgen, wij zetten een aantal tips op een rijtje waar je op moet letten.

Rubberen band

In de rubberen band van je wasmachine blijven haren, zeepresten en stofdeeltjes achter. Deze moet je daarom goed schoonmaken. Een rubberen band die niet schoon is, kan voor stinkende en vlekkende was zorgen. Sterker nog, het is zelfs vaak de grootste boosdoener! Het schoonmaken is trouwens heel simpel, dat doe je het beste gewoon met een nat keuken papiertje.

Zeepbakje

Je vraagt je misschien af waarom je dit deel van de wasmachine moet schoonmaken, maar tóch verdient ook het zeepbakje af en toe een poetsbeurt. Hierin blijven vaak zeepresten zitten, waar je dan weer nieuw wasmiddel bovenop gooit. Helemaal schoon is dat natuurlijk niet. Gebruik een zachte borstel of een natte doek om het bakje goed schoon te maken.

Azijn

Dat azijn een wondermiddel is als het op schoonmaken aankomt, weten we inmiddels allemaal. Ook bij het reinigen van je wasmachine komt dit middeltje weer van pas. Gooi een flinke scheut in de wastrommel en zet het apparaat aan op 90 graden. De combinatie van azijn en de hoge temperatuur laat kalkresten en nare geurtjes verdwijnen. Hierna ruikt je wasmachine weer fris en fruitig!

Vaatwastablet

Om je wastrommel schoon te maken kun je ook een vaatwastablet gebruiken. Heel simpel: je gooit ‘m in de trommel en laat de wasmachine draaien. Hierna ruikt-ie weer helemaal fris en kun je wasjes draaien alsof hij nieuw is.

Lees ook: Aha: zo vaak zou je je pyjama eigenlijk moeten wassen

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels