Plekjes die je vergeet tijdens het schoonmaken van de keuken

Eerlijk zeggen: wanneer maakte jij deze plekken voor het laatst schoon?

In veel gezinnen is de keuken het hart van het huis, een plek waar we koken, eten en sociale bijeenkomsten houden. Deze plek houden we doorgaans graag schoon. Toch zijn er een aantal plekken en hoeken in deze ruimte die we tijdens het schoonmaken over het hoofd zien. Wij vertellen je welke vergeten plekken in de keuken die aandacht verdienen. 

Zeeppompje

Hoewel het wassen van je handen (hopelijk) een alledaagse gewoonte is, denk je er waarschijnlijk zelden aan om het zeeppompje schoon te maken. Ironisch genoeg raak je het zeeppompje juist vaak aan met vieze handen. Het is dus de hoogste tijd om een sopje te maken en dat zeeppompje eens grondig te reinigen.

Lichtknoppen

Aan de volgende plek denk je misschien ook niet zo 1, 2, 3, maar het is zeker verstandig om de lichtschakelaars in je keuken wat vaker schoon te maken. Gedurende de dag worden deze schakelaars namelijk herhaaldelijk aangeraakt en hierbij komen heel wat bacteriën aan te pas. Om ze schoon te maken, kun je een mild sopje en een zachte doek gebruiken. Het is echter belangrijk om de doek niet te doorweekt nat te maken, anders sijpelt er wellicht water in de lichtschakelaar, wat kortsluiting kan veroorzaken. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Koelkast randen

Het is raadzaam om je koelkast minstens twee keer per jaar grondig uit te mesten en schoon te maken, maar de rubberen randen worden hierbij vaak over het hoofd gezien. En dat is niet zo handig, aangezien deze vuil, stof en voedselresten verzamelen. Vergeet dus niet om de rubberen randen grondig te reinigen met een sopje en schoonmaakmiddel.

Afzuigkap

Tijdens het schoonmaken van de keuken moet je ook zeker de afzuigkap en het filter niet vergeten. Vet en vuil hopen zich namelijk gemakkelijk op in deze gebieden, wat onaangename geurtjes kan veroorzaken en de afzuigkap vettig maakt. Om dit aan te pakken, kun je de afzuigkap reinigen met een mengsel van water en afwasmiddel. Het filter behandel je met een ontvetter, waarna je het grondig kunt afspoelen met heet water en een afwasborstel.

Besteklade

Waarschijnlijk denk je er zelden aan, maar in de besteklade kunnen vuil en bacteriën zich makkelijk verzamelen. Daarom is het een goed idee om zo nu en dan al het bestek eruit te halen, de lade even door te zuigen en deze vervolgens af te nemen met een sopje. Dit kost weinig moeite en zorgt ervoor dat je besteklade fris blijft.

Lees ook: Deze 5 signalen wijzen erop dat je te veel koffie drinkt

Bron: Vriendin | Beeld: Adobe Stock