Ramen lappen? Vermijd dan déze 3 veelgemaakte fouten

Zo krijg je gegarandeerd een streeploos resultaat!

Of je het nu heerlijk vindt om de ramen eens goed in het sop te zetten, of het liever zo lang mogelijk uitstelt; als je er eenmaal aan begint, wil je natuurlijk een zo goed mogelijk resultaat. Om je ramen streeploos achter te laten, dien je in ieder geval deze drie fouten te vermijden.

1. Je lapt de ramen op een zonnige dag

Het begint al bij het uitkiezen van het moment om de ramen te lappen. Het liefst ga je natuurlijk op een lekker zonnige dag aan de slag, maar voor het resultaat is dit niet de beste keuze. Door de zon warmt het water dat je gebruikt namelijk sneller op. Hierdoor blijft er een laagje opgedroogd zeep op je ramen achter en is het resultaat een vettige waas over je ruiten. Je kunt dus altijd beter een bewolkte dag uitkiezen. Kun je die zonnige dag bewaren voor een chill-dagje!

2. Je gebruikt de verkeerde producten

Je kunt tegenwoordig overal allerlei verschillende schoonmaakproducten kopen voor het zemen van je ramen. Deze schuimen vaak lekker, maar laten daardoor juist ook strepen achter op de ruiten. Het beste sopje komt gewoon uit je eigen keukenkastje. Hiervoor heb je alleen warm water en wat azijn nodig. Scheelt ook weer een hoop geld!

3. Je droogt de ramen verkeerd

Als je de ramen hebt gelapt en denkt niets meer fout te kunnen doen, is het opletten geblazen. Door de ruiten niet goed te drogen kun je het namelijk alsnog goed verpesten. Gebruik het liefst een trekker die je ondertussen steeds goed droog maakt met een schone doek. Wrijf daarna nog even met een prop krantenpapier over de ramen. Zo wordt het resultaat gegarandeerd streepvrij!

Lees ook: Goed om te weten: zo dweil jij streeploos je vloer

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock