Natuurliefhebbers opgelet: deze app herkent duizenden soorten bloemen en planten

 app planten bloemen

Zo scan je elke bloem- en plantsoort

De lente is weer van start gegaan en dat betekent dat de natuur weer volop in bloei is. Reden genoeg om er weer eens lekker op uit te gaan en de natuur te verkennen. Ben je een echte liefhebber van bloemen en planten, maar kun je niet altijd de juiste naam en informatie erover vinden? Dan is deze nieuwe app een echte aanrader!

Zo hoef je niet allerlei verschillende plantenboekjes mee te slepen.

Planten database

Deze nieuwe app zal het leven van menig natuurliefhebber gaan veranderen, want laten we eerlijk zijn; tegenwoordig zoeken we toch bijna alles op in onze smartphone? Dus waarom ook niet een handige bloemen- en planten encyclopedie? De app genaamd Plantnet heeft een grote database waarin je binnen een paar seconden de juiste benaming voor planten kunt vinden. Het enige dat je hoeft te doen is de plant of bloem met de fotocamera in je smartphone te scannen en binnen een paar seconden zal de bloem- of plantsoort in je scherm verschijnen. Tot nu toe staan er al meer dan duizend verschillende plantensoorten in de app.

Veel informatie

Niet alleen ken je straks alle namen van elke plantsoort, maar leer je direct alle overige informatie van elke plant. Zo beschrijft de app onder andere de herkomst en de verzorging van de elke plant. Handig wanneer je van plan bent om de betreffende plant in je eigen tuin te plaatsen. Verschillende wetenschappers stelde deze app samen, maar de gebruikers van de app kunnen ook hun steentje bijdragen. Passeer jij met toeval een plant die nog niet in de database is opgenomen? Dan kun je deze gemakkelijk zelf toevoegen!

Lees ook: Ontsierende groene aanslag op je schutting is zo verdwenen met dit ouderwetse middeltje

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: pxhere