8 slechte gewoontes in het huishouden waar je vandaag nog mee moet ophouden


Deze slechte gewoontes maken je huis rommelig en vies

Wij van Tips en Weetjes zijn dol op handige tips en trucjes om je huis sneller en beter schoon te maken. Helaas sluipen er bij het schoonmaken vaak slechte gewoontes in die je huis rommeliger en viezer maken. Deze gewoontes maken het moeilijker om iets schoon te maken, waardoor opruimen en schoonmaken uiteindelijk juist langer duurt. Daarom is het zaak om deze slechte gewoontes zo snel mogelijk te doorbreken.

Stop nu met deze dingen!

1. Te veel schoonmaakmiddel

Hier hebben wij onszelf weleens op betrapt: gewoon net wat meer schoonmaakmiddel op een doekje of spons doen, want dan werkt het vast beter, toch? Deze gedachte is volkomen fout! Een drup afwasmiddel is voldoende om je vaat schoon te maken. Daarnaast kun je je wasmachine beschadigen door te veel wasmiddel in de machine te doen. Gebruik je heel veel (alles)reiniger voor je aanrecht of vloer, dan kan het zijn dat het niet voldoende wordt verdund waardoor er een vettig zeeplaagje achterblijft. Dit trekt weer vuil en stof aan.

2. Schoonmaken met vuile middelen

De basis van schoonmaken begint bij de middelen die je gebruikt. Gebruik je een vieze spons, dweil of doek, dan verspreid je alleen maar meer bacteriën. Als je stofzuigerzak vol zit of het filter aan vervanging toe is, heeft stofzuigen ook weinig nut. Zorg er daarom in eerste instantie voor dat de middelen die je gebruikt schoon zijn!

3. Steeds hetzelfde doekje gebruiken

Wegwerpdoekjes zijn in theorie heel handig, maar zo’n klein doekje is nooit genoeg om een groot oppervlakte mee schoon te maken. Een wastafeltje wordt er wel schoon mee, maar daar is het ook wel mee gezegd. Ga je toch aan de slag met deze doekjes, pak dan steeds een nieuwe als je iets anders gaat schoonmaken. We raden trouwens aan om gewone doekjes te gebruiken, dit is beter voor het milieu en je portemonnee.

4. Afwas laten staan

Als je een vaatwasser hebt, waarom laat je dan de afwas in de gootsteen staan? Maak er een gewoonte van om de vaat gelijk in de vaatwasser te zetten. Heb je geen vaatwasser? Doe dan na iedere maaltijd een afwasje. Vuile vaat trekt namelijk ongedierte aan én bacteriën verspreiden zich supersnel.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2