Superhandig: DIT kun je doen met melk die over de datum is! Dit verwacht je niet!

Melk die over de datum is? Gebruik het om je huis schoon te maken!

Wanneer je een pak melk in de koelkast aantreft dat over de datum is, gaat-ie vaak linea recta de prullenbak in. Je wilt er vanaf zijn voordat het gaat stinken. Maar verban dat pak niet meteen uit je keuken, je kunt de melk namelijk prima gebruiken als schoonmaakmiddel.


Is je melk al weken over de datum? Dan raden we je aan om die zure melk alsnog zo snel mogelijk door de gootsteen te spoelen. Is de melk slechts een paar dagen over de datum? Stroop dan de mouwen maar omhoog. Melk die net over de datum is (maar nog niet stinkt of is gestold) werkt als een perfect schoonmaakmiddel.

 Laat een poetsdoek in de melk weken en gebruik dit daarna voor het schoonmaken van een marmeren, gelakte of houten oppervlak, zoals bijvoorbeeld een werkblad of snijplank. Veeg daarna met een vochtige doek de melkresten weg. 

Wondermiddel
Waarom dit zo’n wondermiddel is? Het zuur in de melk verwijdert vuil alsof het niets is en zorgt ervoor dat het oppervlak dat je net hebt gepoetst mooi glanst. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je huis naar de binnenkant van een melkpak gaat ruiken. Zolang je maar onthoudt om met een vochtige doek de melkresten weg te vegen, kan de geur niet in de gepoetste voorwerpen trekken.

Bron: PureWow. Beeld: Pxhere