Witgoud en diamanten: dit is het duurste mondkapje ter wereld

Duurste mondkapje

En dit is wat het moet gaan kosten

Inmiddels bestaan mondkapjes in alle mogelijke kleuren, patronen en stoffen, maar er zijn altijd nog ontwerpen die eruit springen. Zo werkt een juwelier uit Israël momenteel aan het duurste mondkapje ter wereld. Het masker is gemaakt van 180-karaats witgoud en er zijn 3600 diamanten in het mondkapje verwerkt. De koper van dit pronkstuk had ‘slechts’ drie eisen.

Speciaal verzoek

Het mondkapje wordt op speciaal verzoek gemaakt. De Israëlische Juwelier Yvel is de gelukkige die deze bijzondere opdracht mag uitvoeren. De opdrachtgever had ‘slechts’ drie verzoeken. Het masker moet allereerst een N99-filter bevatten, een filter dat nog betere bescherming biedt dan het chirurgische N95-gezichtsmasker. Verder moet het mondkapje voor het einde van het jaar klaar zijn en tot slot moet het mondkapje ‘het duurste ter wereld’ worden. Die laatste eis was gemakkelijk te vervullen, zo vertelt juwelier Levy aan persbureau AFP. 

Het mag wat kosten

Het mondkapje is gemaakt van 180-karaats witgoud, omhangen met 3600 diamanten en weegt zo’n 270 gram. Dat is bijna honderd keer zwaarder dan de gangbare mondkapjes. Het spektakelstuk moet zo’n 1,5 miljoen dollar gaan kosten, wat neerkomt op ruim 1,2 miljoen euro. De koper van het mondkapje is naar verluidt een Chinese zakenmanw die in de Verenigde Staten woont. “Als de koper het wil dragen en de aandacht wil trekken, dan houden wij hem niet tegen”, aldus Levy. Hij zou het zelf niet snel dragen, maar is blij dat deze opdracht zijn medewerkers voorlopig baanzekerheid geeft in deze roerige tijden.

Hoe het duurste mondkapje eruitziet, is te zien in onderstaande video:

Lees ook: Mondkapjesplicht in Amsterdam en Rotterdam: dit is wat je moet weten

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay