Verdrietig nieuws: moeder premier Mark Rutte overleden

De moeder van Mark Rutte, Mieke Rutte-Dilling, is 96 jaar geworden

Verdrietig nieuws voor de minister president, Mark Rutte. Zijn moeder is vorige week overleden op 96-jarige leeftijd. Miek Rutte-Dilling overleed op woensdag 13 mei en werd afgelopen vrijdag in besloten kring begraven. De premier brengt vandaag een verklaring naar buiten over het overlijden van zijn moeder.

Overlijden moeder Mark Rutte

“Op woensdag 13 mei overleed onze en mijn lieve moeder Mieke Rutte-Dilling op 96-jarige leeftijd”, is te lezen in de verklaring van Mark Rutte. “Naast het grote verdriet en alle dierbare herinneringen overheerst bij mijn familie en mij ook een gevoel van dankbaarheid dat wij haar zo lang bij ons mochten hebben. Wij hebben inmiddels in familiekring afscheid van haar genomen en hopen dit grote gemis de komende tijd in alle rust met elkaar te kunnen verwerken.”

Negatief getest op coronavirus

De laatste tijd verbleef de moeder van de premier in een verzorgingstehuis in Den Haag. In hetzelfde verzorgingstehuis werd vorige week bekend dat het coronavirus was uitgebroken. Rutte’s moeder is hier niet aan overleden, aangezien ze  vlak voor haar overlijden werd getest op het virus. Waar Mieke Rutte-Dilling precies aan overleden is, is niet bekend gemaakt. We wensen de familie en nabestaanden in deze moeilijke tijde veel sterkte toe.

Bron: AD | Beeld: Hollandse Hoogte, Reuters, fotograaf Yves Herman