DIT zijn de 3 meest voorkomende dromen en DIT is wat het betekent! Dat verklaart een hoop!

1. De droom waarin je dood dreigt te gaan of wordt vermoord. 
Een droom waarin je achtervolgd wordt en vermoord dreigt te worden komt zeer vaak voor. Vaak is de persoon die je probeert te vermoorden onzichtbaar; je kunt zijn of haar gezicht niet herkennen in je droom. Je probeert je te verstoppen maar wat je ook doet; de achtervolger vindt je altijd. Deze droom betekent helemaal niet dat je bang bent dat iemand achter je aan zit, maar wel dat je bang bent voor een confrontatie met iets dat je eng vindt. Wil je graag van deze droom af? Probeer dan eens na te gaan of er iets is dat je eng vindt en waarmee je de confrontatie probeert te vermijden. Zorg ervoor dat je deze confrontatie aangaat en je zult zien; je droom zal weggaan.

2. De droom waarin je probeert weg te rennen maar het lukt je niet; je lijkt verlamd. 
Dit is een verschrikkelijke: er is gevaar op komst en je probeert te vluchten maar je kunt je benen met geen mogelijkheid in beweging brengen. Je voelt je als verlamd. De oorzaak van deze droom is eigenlijk best wel logisch; er is iets in je leven waar je (voor je gevoel) weinig controle over hebt. Deze droom is een teken van onmacht. Als je van deze droom af wilt, kan het raadzaam zijn om jezelf te bedenken welk aspect van jouw dagelijks leven je een gevoel van onmacht geeft. Probeer dit aspect op te lossen door de schouders er onder te zetten en de touwtjes in handen te nemen.

3. De droom waarin je valt.
Dit is een leuke: deze droom ervaar je vaak als heel realistisch. Dat is hij ook deels, want wanneer je droomt dat je valt krijgt je brein dezelfde signalen die gelinkt worden aan echt vallen. De meest voorkomende oorzaak van deze droom is een gevoel van onveiligheid of controleverlies: je voelt je niet ondersteund door je omgeving of je bent bang om iemand waar je van houdt te verliezen. Probeer deze gevoelens wanneer je wakker wordt te relativeren.

Heb jij één van deze dromen ook wel eens? En wist je al wat het betekent? Laat het ons weten in de reacties!


Pagina 2/2