Huh?! Je kunt dus écht allergisch zijn voor kou en dít is waarom!

Je kunt er echt niets aan doen!

De een houdt enorm van een dikke, witte deken sneeuw en de ander vindt het echt helemaal niets. Deze mensen zijn geen ‘winterhaters‘; ze kunnen er namelijk misschien helemaal niets aan doen!

Wie de afgelopen week helemaal niet kon genieten van die witte deken, is misschien wel allergisch voor kou.

Allergisch
Voor de grap zeggen we wel eens dat we allergisch zijn voor kou en dat we het liefste zouden emigreren naar een warm land. Maar wist je dat je dus echt allergisch zou kunnen zijn voor de kou? De allergie heet officieel gezien koude urticaria en kan galbulten en zwellingen veroorzaken op de plekken die blootgesteld worden aan de kou. Dit maakt het een echte huidaandoening. De aandoening kan zelfs, zoals bij meerdere allergieën het geval is, een hele lage bloeddruk veroorzaken.

Uit de kou blijven
De kans dat jouw haat voor kou afkomstig is, is echter wel heel erg klein. Per honderd mensen die al last hebben van de huidaandoening urtacaria hebben, hebben ongeveer 3 tot 4 mensen last van de kou-variant. De klachten, onder andere opvliegers, hartkloppingen, hoofdpijn, en het verlies van bewustzijn, komen vaak opzetten wanneer mensen met de aandoening in de koude regen fietsen, door koude wind fietsen of koud water drinken. Een oplossing voor de aandoening is er nog niet, maar uit de kou blijven is sowieso aan te raden.

Lees ook: Wist jij dit? Een te koude of te warme slaapkamer heeft déze gevolgen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld:  Pexels