Zomerfruit: dít zijn de gezondheidsvoordelen van aardbeien

aardbeien

Aardbeien zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond

Het is inmiddels officieel lente en dat betekent óók dat we kunnen aftellen naar de zomer! Nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien, ligt er ook steeds meer zomerfruit in de schappen van de supermarkt of groenteboer. Rond april start ook het aardbeienseizoen. De zoete rode vrucht is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Wij zetten daarom vier gezondheidsvoordelen van de aardbei op een rij. 

1. Darmen

Een goede darmgezondheid is belangrijk voor je algehele gezondheid. Goed nieuws als je dol bent op aardbeien, want dit zomerfruit is goed voor je darmen. Aardbeien bevatten namelijk voldoende vezels en kunnen daardoor bijdragen aan een regelmatige stoelgang.

2. Brein

Aardbeien zijn ook goed voor je brein. Het fruit bevat veel antioxidanten en die hebben een positief effect op je geheugen en denkvermogen. Door de komende maanden lekker veel aardbeien te eten, doe je je brein dus een groot plezier – en voor jezelf is het natuurlijk ook geen straf!

3. Oxidatieve stress

Bewust of onbewust: je lichaam heeft dagelijks te maken met stress. Roken, alcohol en medicijnen kunnen daarnaast zorgen voor oxidatieve stress die je lichaam kan schaden. Antioxidanten verlagen deze soort stress, en laten die nou net in aardbeien zitten. Het rode fruit bevat een groep antioxidanten, genaamd polyfenolen, die bijdragen aan een gezond lijf.

4. Gezonde snack

En tot slot is de aardbei ook nog eens een gezonde snack. Ideaal als tussendoortje, ook wanneer je op de lijn wilt letten. 100 gram aardbeien bevat namelijk maar 32,5 calorieën. Je kunt het zomerfruit meenemen naar werk, maar ook in je ontbijt of desserts verwerken.

Lees ook: Op déze manier blijven je aardbeien tot wel een week vers in de koelkast

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels 

Array