OMG: zoveel kilo kom je normaal aan in december en zó voorkom je het

december

Zo voorkom je dat die kilo’s eraan vliegen in december

Kerstdiners, kerstborrels, chocoladeletters, oliebollen en misschien nog wat kerstkransjes? Je bent omringd met eten. Het is dan ook niet zo gek dat we wat aankomen in december, maar helaas voelen we ons daar in januari weer schuldig over en dat is altijd zo jammer. Je hebt twee opties: je er niet druk over maken of van te voren maatregelen treffen. 

En die maatregelen zijn helemaal niet zo drastisch!

Aankomen
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat we eigenlijk allemaal aankomen tijdens de feestdagen. Uit een onderzoek blijkt dat we sowieso een halve of een hele kilo aankomen in de winter, omdat we minder naar buiten gaan en geen zin hebben om iets te doen. Mensen doen hier vaak nog een schepje bovenop in december. Gemiddeld komen mensen in deze feestmaand tussen de 0,5 tot 6 kilo aan. Dat is niet mis…

Routines
Niet alleen het vele eten is hier de oorzaak van. Ook doordat we onze dagelijkse routines even vergeten vliegen die kilo’s eraan. We sporten minder en we doen vrij weinig. Wetenschappers hebben onderzocht dat dit heel makkelijk te voorkomen is, door 100 calorieën minder te eten. Dit is vergelijkbaar met één kerstkoekje. Dat is wel te doen, toch? Zo voel jij je in januari wat minder schuldig.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels