Met deze trucs kom jij ‘s ochtends veel makkelijker je bed uit

Zo kan jij ook vroeg opstaan!

Opstaan is eigenlijk voor niemand een hobby. Juist daarom hebben we deze tips voor je op een rij gezet, waardoor uit bed gaan nét dat beetje makkelijker wordt. Zo stap jij ook met je goede been uit bed en kom je op tijd op werk, school of je afspraak. 

Met deze tips gaat het nét even makkelijker.

Uitrusten
Er is eigenlijk maar één meestertip: ga op tijd op bed! Goed opstaan staat in direct verband met goed en vooral genoeg slapen. Zorg er dus voor dat je een goed bed hebt, op tijd naar dat bed toe gaat én dat je je telefoon eens laat liggen als plaatsneemt in bed. Het blauwe licht van deze schermen verstoort je biologische klok en daardoor slaap je minder diep.

Ritueel
Ga elke dag rond dezelfde tijd slapen en sta rond dezelfde tijd op. Ook als je nog niet moe bent is het verstandig om rond die tijd in je bed te gaan liggen. Zorg dat je iedere dag minimaal zeven uur slaap kunt pakken. Mocht je daarvoor je hele slaapritme moeten veranderen, doe dit dan in stapjes. Dat gaat een stuk makkelijker.

Wekker
Snoozen doen we maar al te graag. Toch is dat heel slecht voor je. Je valt weer in een diepe slaap om vervolgens weer ruw uit die slaap gerukt te worden door de wekker. Niet heel prettig voor je ritme. Ga dus gelijk uit bed als de wekker is gegaan. Het gaat makkelijker als je je wekker niet binnen handbereik hebt. Als je ‘m wil pakken moet je wel uit bed en ja… dan ben je er toch al uit!

Gordijnen
Laat de gordijnen open. Zorg ervoor dat je wakker wordt met de zon op je gezicht. Je zal zien dat opstaan dan een stuk makkelijker is. Daarbij geeft de zon je ook gelijk een vitamine D boost. Wat ook helpt is leuke dingen plannen in de ochtend. Als je iets hebt om naar uit te kijken sta je veel sneller naast je bed. Dat deed je vroeger toch ook als je met Sinterklaas je schoentje had gezet of het je verjaardag was?

Lees ook: Slaap jij met de verwarming aan? Dat kan je beter niet doen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: pexels