Gadver! Dit zijn de meest vieze plekken vol met bacteriën en jij gebruikt het nu!

Een keyboard
Een keyboard

Wist je bijvoorbeeld dat een keyboard smeriger is dan de wc bril? Een keyboard bevat namelijk wel vijf keer zoveel bacteriën als waar jij dagelijks op zit in de wc. Kun je nagaan hoe vies een keyboard eigenlijk is en hoe vaak de meesten van ons een keyboard aanraken in vergelijking met de wc bril. Gelukkig zijn er heel veel slimme manieren om je keyboard goed schoon te maken, maar een vochtig doekje met zeep doet sowieso wonderen.

Het afvoerputje in de keuken

Het afvoerputje

En wat dacht je van het afvoerputje in de keuken? Dit is met gemak een van de smerigste plekken in huis. Hoe vaak maak jij deze goed schoon?

De wc

Het toilet

Zeker als je mannen in huis hebt dan is de wc (pot) een plek vol met bacteriën. Je doet er verstandig aan om niet alleen maar de binnenkant en de bril van de wc schoon te maken, maar vergeet vooral ook niet de wc pot en de grond goed schoon te maken.

De deurhendel

De deurhendel

De deurhendel, ook wel de klink genoemd, is een andere bron van bacteriën en typisch iets wat je de hele dag door aanraakt. Hetzelfde geldt overigens voor lichtknopjes e.d.

Een mobiele telefoon

Je mobiele telefoon

En tot slot een van de allersmerigste dingen die je dagelijks gebruikt en die je ook dagelijks in je handen hebt. Je eigen mobiele telefoon. We hebben onze mobiele telefoon voortdurend in onze handen en we houden hem tegen onze oren als we moeten bellen. Hoe vaak maak jij je mobiele telefoon eigenlijk schoon? De meesten van ons doen dat vast niet al te vaak.


Pagina 2/2