Tips tegen zweten tijdens hete dagen

zweten

Met deze hoge temperaturen is het voor sommige mensen echt afzien.

De zomer is eindelijk aangebroken. De zon schijnt volop en de temperaturen zijn flink gestegen. De meeste van ons vinden het heerlijk, maar sommigen kunnen minder goed tegen de hitte en zweten veel. Wat kun je doen om deze warme dagen comfortabel door te komen?

Overmatig zweten

Zweten is heel normaal, zeker bij hogere temperaturen of tijdens inspanning. Maar overmatig zweten kan erg vervelend zijn. Het kan meerdere oorzaken hebben, zoals overgewicht, overmatig alcohol- of drugsgebruik, en bepaalde medicijnen.

Hygiëne

Wanneer je veel zweet, is het verstandig om extra op je hygiëne te letten. Was je elke dag goed zodat je je lichaam goed schoonhoudt. Zweet is van zichzelf geurloos, maar de geur ontstaat door bacteriën op je huid. Met goede hygiëne, zoals douchen met douchegel, verwijder je niet alleen het zweet maar ook de bacteriën die geuren veroorzaken.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig schone kleding aan te trekken. Zweet kan in je kleren trekken, gaan ruiken en vlekken veroorzaken die er niet fris uitzien. Deze tips verminderen het zweten zelf niet, maar zorgen er wel voor dat je je schoner voelt.

Investeer ook in een goede anti-transpirant. Het verschil tussen deodorant en anti-transpirant is dat deodorant alleen de geur maskeert, terwijl anti-transpirant ervoor zorgt dat je minder zweet door het aluminiumzout die erin zit.

De juiste kleding

In strakke shirts zul je sneller en meer zweten. Door wijde kleding van luchtige materialen zoals katoen of linnen te dragen, heb je het minder warm en zul je waarschijnlijk minder zweten. Draag open schoenen van leer of linnen, want deze materialen ademen beter dan synthetische stoffen. Vermijd daarom materialen zoals polyester, acryl en polyamide.

Gezonde voeding

Je eetpatroon aanpassen aan het warme weer kan ook helpen. Vermijd pittig gekruid eten, want dit kan ervoor zorgen dat je meer gaat zweten. Dit geldt ook voor koffie, alcohol en heel zure of zoete drankjes. Kies voor gezonde en natuurlijke voeding om op die manier het zweten te verminderen.

Lees ook: Vergeet je stappenteller: dít is belangrijk wanneer je gaat wandelen

Bron: Metro, Hidrofugal | Beeld: Pexels / Ketut Subiyanto