Waarom zijn de boodschappen van dezélfde supermarktketen soms duurder in een ander filiaal?

Hoe kan het toch dat de prijzen van boodschappen zo kunnen verschillen?

Aanbiedingen, we zijn er gevoelig voor. Tweede artikel voor de halve prijs? Dan nemen we er gewoon vier mee. Toch voelen we ons erg in de maling genomen als we zien dat die ene zak chips veel goedkoper is dan bij een andere supermarkt. En dat terwijl het gewoon om dezelfde supermarktketen gaat. Hoe kan het toch dat winkels van dezelfde supermarkt soms zulke enorme prijsverschillen hanteren?

Aha, hier ligt het dus aan.

Prijsverschil

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat je bij het ene Jumbofiliaal goedkoper uit kunt zijn dan bij een andere. En die verschillen zijn niet mis. De bond toont aan dat Griekse yoghurt van Almhof bij de ene Jumbo €1,61 kost en bij de andere €1,49! Dat zijn nogal verschillen.

Verklaring

Moet jij het doen met die ene buurtsuper? Terwijl een vriendin in de randstad op elke straathoek een supermarkt kan vinden? Daar zit ’t ‘m nu net in. Op de ene plek hebben supermarkten veel meer concurrentie dan op de andere plek. Daarom kunnen bepaalde supermarkten (zelfs van dezelfde keten) meer vragen.

Prijsniveaus

Volgens onderzoekers van Consumentenbond zijn er drie prijsniveaus die supermarkten hanteren. Bij Hoogvliet worden twee niveaus gehanteerd en bij de PLUS kennen ze ook verscheidene niveaus. Wel is het verschil bij laatstgenoemde minder groot.

Op de website van de Consumentenbond vind je een overzicht van de prijsniveaus van de supermarkten bij jou in de buurt.

Lees ook: Geen zin om lang te wachten? Zó kies je de ‘goede’ rij in de supermarkt!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Viva | Beeld: Pixabay