Altijd vreemde katten in je tuin? Met dit diervriendelijke trucje hou je ze weg!

Zo weer je de katten op een diervriendelijke wijze uit je tuin

We houden allemaal enorm veel van onze lieve poezebeesten. Toch is het wel heel vervelend als andermans katten in jouw tuin poepen of plassen. Dit hebben we liever niet en gelukkig is er een diervriendelijk trucje om de buurkatten uit de tuin te weren zonder dat de dieren zelf hier hinder van ondervinden.

We willen de katten natuurlijk geen pijn doen, daarom kiezen we voor deze diervriendelijke variant.

Citrus en azijn
Eigenlijk is het heel simpel om katten te weren uit je tuin. Ze houden namelijk helemaal niet van sommige luchtjes en blijven dan ook liever ver van deze geuren vandaan. De eerste twee geuren waar katten een hekel aan hebben zijn: azijn en citrus. Het is dus aan te raden om citrusschillen te strooien op de plek waar veel katten hun behoefte doen. Het kan ook helpen om bordjes azijn verspreid door de tuin neer te zetten. Hier houden ze ook echt niet van.

Cayennepeper
Nog iets waar katten echt niet van houden: cayennepeper. Dit is een heel onprettige geur voor katten en het irriteert hun neusjes een klein beetje. Het is niet schadelijk, maar ze moeten er wel heel erg van niezen. Hierdoor zullen ze die plek in het vervolg gaan mijden. Deze oplossingen zijn diervriendelijk en helemaal onschadelijk voor jouw trouwe viervoeter en die van een ander!

Heb jij nog goede tips om katten te weren uit de tuin? Laat het ons weten in de reacties op onze Facebook-pagina.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld ter illustratie