Hier zouden opvoedkundigen nu hun neus voor ophalen: de raarste opvoed-tactieken van vroeger! Herken jij ze nog?

Vroeger hield men er wel heel bijzondere opvoed-tactieken op na…!

Er is geen één goede manier om je kind op te voeden, ieder doet het op zijn eigen manier. Toch zijn er duizenden boeken over hoe jij het beste je kinderen groot kan brengen met allerhande tips en trucs.

Dat deze trucs ontzettend aan de tijd onderhevig zijn, bewijzen deze bizarre opvoed-tactieken van vroeger. Wat toen doodnormaal was zouden we nu bijna zien als kindermishandeling, ongelófelijk dat het vroeger echt zo ging! Toch werden deze tips en trucs als opvoedkundig correct gezien en volgden vele ouders ze op. Herken jij nog wat van vroeger, of heb je nog leuke toevoegingen? Laat het ons weten! Voor nu: lees en huiver….

1910:
2. Linkshandigheid was een taboe en werd weggetraind met pijnlijke beugels. Vaak tot frustratie en verdriet van de linkshandige kindertjes, die er niks aan konden doen.
3. Knuffel je baby zo min mogelijk, dat was het devies in die tijd. Aanraken was alleen geoorloofd bij het voeren, verschonen en aankleden, voor de rest moet de baby zoveel mogelijk met rust worden gelaten.

Lees en verbaas je verder op pagina 2….


Pagina 1/2