Onderzoek toont aan: hondenbezitters leven langer en gelukkiger!

Dus toch maar een lieve hond in huis nemen?

Iedereen die een hond bezit weet het natuurlijk al lang maar voor de mensen die geen viervoeter in huis zetten vertellen we het toch: hondenbezitters zijn gelukkiger. Maar niet alleen krijg je heel veel liefde van Fikkie; je leeft er ook nog langer door! 

Uit een uitgebreid Zweeds onderzoek blijkt namelijk dat hondenbezitters langer leven en dat ze door het vele wandelen minder kans op hart- en vaatziekten hebben.

Eenzaamheid

Mensen krijgen eerder last van hart- en vaatziekten wanneer ze niet fit zijn en wanneer ze eenzaam zijn. Hondenbezitters -van alle leeftijden- hebben hier sowieso veel minder last van: omdat ze meerdere keren per dag met hun hond moeten wandelen zijn ze fit en omdat ze altijd vergezeld worden door hun harige vriendje worden ze minder snel eenzaam.

Vrijgezel

De Zweedse onderzoekers onderzochten maar liefst 3,4 miljoen personen tussen de 40 en de 80 jaar oud die een geschiedenis met hartziekten hebben. Wat bleek; de hondeneigenaren lopen minder risico te overlijden. Voornamelijk vrijgezelle mensen en ouderen met een hond hebben hier extra profijt van: voor iemand die vrijgezel is en een hond in huis heeft daalt de kans op hart- en vaatziekten met maar liefst 36 procent. Daarnaast hebben vrijgezelle hondenbezitters 33 procent minder kans te overlijden.

Gezin

Maar ook als je een partner en kinderen hebt, heeft het hebben van een hond voordelen. De personen in de gezinssituatie hebben door de hond namelijk alsnog 15 procent minder kans op hart- en vaatziekten en ook minder kans om te overlijden. Alles bij elkaar opgeteld heeft dus ieder persoon, of deze nu vrijgezel of getrouwd of jong of oud is, baat bij het hebben van een hond.

Lees ook: Het lenteweer komt eraan: volgend weekend kans op maar liefst 20 graden!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels