Dit huisnummer vermindert de waarde van je huis…

huis

Doe er je voordeel mee!

Aan een huis kopen gaat vaak een heel proces vooraf. Te denken valt aan de hypotheek regelen, klussen, verhuizen. Maar voordat dit allemaal aan de orde is, moet je eerst een huis kopen. Voornemens dit laatste binnenkort te doen? Kijk dan niet alleen naar de ligging, de tuin of de binnenkant, maar ook naar het huisnummer.

Het huisnummer kan veel voor de waarde van je huis doen.

Nummer
Ooit gedacht dat het huisnummer waarop je woont veel kan betekenen voor de waarde van het huis? Wij in ieder geval niet. Toch blijkt uit cijfers van Daft, een Ierse huizensite, dat niets minder waar is. Uit haar analyse blijkt dat huizen met het nummer 13 vaak voor minder geld worden verkocht.

Prijsverschil
Het nummer vermindert de waarde van het huis, maar als je een huis goedkoper op de kop wilt tikken, kun je natuurlijk júist voor een huis met nummer 13 gaan. Uit het onderzoekje blijkt dat een huis met dit nummer gemiddeld 1.8 procent goedkoper is. Dat lijkt natuurlijk vrij weinig, maar aangezien de prijzen voor huizen vaak wel in de duizenden euro’s lopen, is dit best veel. De gemiddelde prijs voor een huis ligt in Nederland zo rond de 240.000 euro. 1.8 procent hiervan komt neer op 4320 euro! Best een verschil als je het ons vraagt.

Bijgeloof
Waarschijnlijk heeft dit verschil te maken met het bijgeloof voor nummer 13. Het nummer zou ongeluk brengen en blijkbaar zijn er toch heel wat mensen die (on)bewust geen huis willen kopen met dit nummer. Een ander opvallend gegeven is dat veel mensen ook op vrijdag de dertiende geen huis willen kopen. Uit het Daft-onderzoek bleek dat op deze vrijdagen 10 procent minder huizen worden verkocht dan op andere dagen.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pixabay