Met deze katvriendelijke tip houd je de kat uit je kostbare kerstboom! Dit moet je proberen!

Houd je kat uit de kerstboom met deze tips!

De heerlijke decembermaand is begonnen; tijd dus om de kerstboom op te zetten. Helaas weten alle kattenbezitters dat de heerlijke decembermaand en de kerstboom ook heel veel problemen met zich mee brengen…

Jij bent namelijk niet de enige die dol is op de boom. Ook je kat vindt de kerstboom een heel fascinerend en interessant speeltje.

Spelen in de boom
Ze vinden het dan ook fantastisch om je boom met ballen en al om te gooien. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zonde voor je kerstboom en zonde van de opvoeding van je huisdier; ze zouden namelijk moeten leren dat ze niet aan de boom mogen komen. Ook kan een kat zich flink bezeren wanneer ze in de boom klimmen of ermee proberen te spelen. Probeer daarom deze handige tips eens en houd je kat ver bij de boom vandaan!

Dit heb je nodig:

  • Schillen van citrusvruchten
  • Azijn
  • Water
  • Spuitfles

Zo doe je het:
Je kunt katten gemakkelijk uit de tuin weren door onder de kerstboom schillen van citrusvruchten neer te leggen. De kat zal dan gegarandeerd weg blijven van deze plekken. Ook houden katten absoluut niet van azijn. Het kan daarom helpen om een spuitfles te vullen met water en een flinke scheut azijn. Wanneer je dit op de takken van de kerstboom spuit zal je kat zich wel twee keer bedenken voordat hij er in springt.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld Pexels