Ze verliet dit appartement in 1939 en niemand is sindsdien binnen geweest… Ongelofelijk!

Een echte tijdscapsule, zo bijzonder!

1939, een tekenend jaar voor de geschiedenis van Europa: het begin van Tweede Wereldoorlog. Toen de 23-jarige Madame de Florian, eigenaresse van een schitterend appartement in Parijs, hoorde dat de Duitsers onderweg waren naar de Franse hoofdstad twijfelde ze geen moment. Ze pakte haar spullen en liet alles achter. Het appartement bleef ongeopend, tot 2010. 

De vrouw overleed en de veilingmeester mocht het huis binnen. Hij geloofde zijn ogen niet.

Veilingmeester
Nadat Marthe de Florian gevlucht was voor de oorlog bleef ze de huur voor het appartement betalen, ondanks dat ze nooit meer terug ging. Er lagen nog allerhande spullen, maar die blijven onaangeraakt liggen. In 2010 overleed Madame op 92-jarige leeftijd en de kinderen hoorden van het appartement. Ze verwachtten er niet veel van, omdat het immers al 70 jaar leeg stond. Ze huurden een veilingmeester in om de spullen te verkopen en hij dacht dat hij een tijdmachine instapte.

Geschiedenis
Er lagen heel veel spullen die voor hoge bedragen geveild konden worden, een schilderij veilde zelfs voor 3,4 miljoen dollar. Het komt niet vaak voor dat een appartement zo lang onaangeraakt blijft en dat de spullen van zo lang geleden nog te zien zijn in hoe ze toen ook in het huis stonden. Een uniek kijkje in de geschiedenis.

Dit later nog eens bekijken? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: Roadtrippers