Dit is waarom je het water van je gekookte eieren bij je planten moet gieten

Je plantjes zullen je dankbaar zijn!

Gooi jij het water van je gekookte eieren altijd meteen weg? Wij ook, maar dit blijkt hartstikke zonde! Je kunt je planten er namelijk nog een groot plezier mee doen. Tijdens het koken van de eitjes ontstaat namelijk een bijproduct in het water dat heel goed schijnt te zijn voor je groene stekjes. Wedden dat je het water de volgende keer niet meer gedachteloos door de gootsteen spoelt?

De calcium in het water heeft een positief effect op je plantjes.

Calcium

Eierschalen bevatten calcium. Tijdens het kookproces komt de calcium in het water terecht en toevallig zijn planten hier gek op! Het mineraal zorgt ervoor dat de pH-waarde van de aarde op peil blijft. Wanneer de aarde een goede pH-balans heeft, kan de plant de meeste voedingsstoffen opnemen en zal hij dus beter groeien.

Hoe werkt het?

Kook je eieren op de gebruikelijke manier. Vis je eitjes vervolgens uit het water en laat het water nog een tijdje afkoelen in een pannetje. Giet vervolgens wat van het vocht bij je planten. Geef ze net zoveel water als je normaal gesproken doet.

Eierschalen

Heb je het water na het koken van je eieren per ongeluk toch weggegooid? Geen nood, want je kunt er namelijk ook voor kiezen om wat eierschalen op de aarde te leggen. Dit werkt vrijwel net zo goed als water, al ziet het er wel een tikkeltje vreemd uit. Wanneer je dit doet, denk er dan wel aan om de eierschalen wat verder in de aarde te duwen.

Lees ook: Waarom je een aspirine in het water van je bos bloemen moet doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy | Beeld: ProjectManhattan voor Wikimedia Commons