We hebben heel vaak gewaarschuwd en kijk wat er is gebeurd! Wij zijn er blij mee!

Phishing

Ze zijn aangehouden!

Heel veel vragen en klachten kregen we binnen over de phisingmails en iedere keer blijven we trouw waarschuwen. Gelukkig zijn er nu wat ontwikkelingen.

De politie heeft in Amsterdam-Zuidoost vijf personen opgepakt op verdenking van oplichting. Zij zouden door middel van phishingmails in totaal 40.000 euro hebben buitgemaakt.

De politie arresteerde woensdag drie mannen van 19, 22 en 23 jaar oud. Omdat in hun woningen diverse valse creditcards en identiteitspassen werden gevonden zijn ook twee daar woonachtige vrouwen van 16 en 49 jaar oud aangehouden.

De zaak kwam aan het licht toen twee Hagenaren aangifte deden van phishingmails. De e-mails leken afkomstig van de online bank Knab, maar waren in werkelijkheid afkomstig van een groep criminelen.

Slachtoffers werden in de mail gevraagd ruim 800 euro te storten op een rekening. Wilden zij dat niet, dan konden zij bezwaar maken via een site waarbij persoonlijke gegevens moesten worden ingevuld. Met die gegevens konden de criminelen direct geld afboeken.

De drie mannen worden vrijdag voorgeleid. De vrouwen mogen na verhoor weer naar huis. We moeten allemaal blijven rapporteren en zorgen dat er actie wordt ondernomen tegen dit soort tuig!

Bron