Een flesje rozenwater kost nog slechts 1,99 bij de Kruidvat en het is een waar wondermiddel!

Een eeuwenoud wondermiddel: rozenwater

Rozenwater is een eeuwenoud product dat al sinds het oude Egypte gebruikt wordt, Cleopatra gebruikte het elke dag in haar beauty-routine. Dit lekker geurende water is een destillaat van rozenolie, gemaakt van rozenblaadjes. Overigens niet te verwarren met rozensiroop, dat is suikerwater met rode kleurstof. Rozenwater ruikt niet alleen heerlijk, je kan het voor tal van toepassingen gebruiken! En voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor slechts 1,99 koop je al een flesje. Waar is rozenwater dan allemaal goed voor? 

  1. Wallen verminderen: heb je last van wallen of opgezette ogen, door bijvoorbeeld slaaptekort? Doe een kleine hoeveelheid rozenolie op twee wattenschijfjes en ga met je hoofd achterover op bed of op de bank liggen. Leg de schijfjes op je ogen en ontspan ongeveer 10 minuutjes. Voor een nog beter effect leg je de watjes even in de vriezer voordat je ze op je ogen legt!
  2. Conditioner: vermeng drie eetlepels rozenwater met 2 kopjes water en giet het over handdoekdroog haar. Je hoeft het niet uit te spoelen en je haar zal heerlijk zacht voelen.
  3. Acné: rozenwater werkt heel goed tegen acne en ontstekingen van de huid. Zo kan je acné behandelen: pers een (halve) citroen uit en meng het sap met een gelijke hoeveelheid rozenwater. Breng het mengsel aan op het gezicht en laat het een half uur intrekken. Spoel af met lauw water en droog de huid met een handdoek. herhaal deze acne-behandeling 2 á 3 weken lang voor een optimaal resultaat.
  4. Fris ruikende lakens: pak een spuitfles en voeg voor elke 1/2 kopje water een stuk of drie eetlepels rozenwater toe. Spuit na het verschonen van de lakens (of voordat je gaat slapen) het geurende water op je lakens en/of kussen. Lekker fris!
  5. Make-up remover: als je niet houdt van make-upremovers met allerlei chemische bestanddelen kan je rozenwater gebruiken. Het is heerlijk zacht voor je huid en verwijdert make-up net zo effectief.
  6. Droge huid: als je op een droog plekje wat rozenwater sprayt merk je meteen dat het zachter en soepeler aanvoelt.

Heb jij nog tips waarvoor jij rozenwater gebruikt? Laat het ons weten in de reacties!

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: zelfmaakideetjes | Beeld kruidvat