Heb je ook van die vetrolletjes op je rug? DIT kan je er tegen doen!

Dat rugvet is zo weg met deze handige tips!

Vooral als je een strakke jeans draagt vallen ze extra op: die vetkussentjes op je rug. Het is lastig om er vanaf te komen, maar zeker niet onmogelijk. Het is belangrijk om de juiste oefeningen te doen, zodat je die nare vetjes gericht aanpakt!

Als je je vetverbranding op gang wil brengen, is het vooral belangrijk om vaak te bewegen. Vooral krachttraining is belangrijk, hiermee kweek je spieren en deze zijn weer belangrijk voor een hoge calorieverbranding. Het vet op je rug verdwijnt hier niet ineens door, maar door spieren te kweken wordt je rug wel steeds wat strakker. Het is namelijk zo dat wanneer je genoeg spierweefsel aanmaakt, je lichaam zelfs vet verbrandt wanneer je niet eens beweegt! Daarnaast is ook voeding ontzettend belangrijk, door regelmatig kleinere porties te eten, breng je je stofwisseling op gang en dit is goed voor een snellere vetverbranding. Eet vooral onbewerkte producten, zoals groente, fruit, volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkorenpasta. Probeer zo min mogelijk suikers binnen te krijgen. Vezels daarentegen zijn moeilijker te verteren, hier moet het lichaam hard voor werken. En dit doet weer wonderen voor je vetverbranding! De onderstaande oefeningen zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk een strakke rug krijgt:

  • Oefening 1 voor thuis: ga op je rug op een matje liggen en span je billen aan alsof je een muntje wilt vasthouden. Strek je armen en benen. Lift je armen, schouders en benen van de grond en houd dit tien seconden vast. Laat alles weer zakken en herhaal zo vaak mogelijk in 1 minuut.
  • Oefening 2 voor thuis: ga op je buik op een matje liggen. Houd je nek goed in lijn met je ruggengraat. Til je voeten, armen en borst van de grond. Ga ‘zwemmen’ door je armen en benen hoger op te tillen en zo heen en weer te bewegen. Houd dit een minuut vol, rust vijftien seconden en herhaal de oefening.
  • Cardio: met cardiotraining verhoog je de hartslag en verbrand je vet. Een goede cardiotraining is bijvoorbeeld aerobics. Combineer cardio met krachttraining als bankdrukken en gewichtheffen.

Zorg ervoor dat je minstens 3 of 4 keer per week meer dan een half uur intensief beweegt en onthoudt, voeding is altijd 80%. Dus, het snoep achter slot en grendel! Succes!

Bron: Margriet