Douwe Bob reageert op geruchten rondom incident: ‘Is niet waar’

douwe bob

Volgens Douwe zelf heeft hij niet met een minderjarige gevochten.

Douwe Bob heeft roerige dagen achter de rug, want dit weekend kwam naar buiten dat de zanger betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij in Abcoude. Hierbij zou Bob hebben gevochten met een minderjarige, maar dat is volgens de zanger niet waar. Op zijn Instagram reageert hij nu op het incident.

Dik in de 20

Zaterdagavond zou het in Abcoude uit de hand zijn gelopen. Douwe Bob heeft, onder invloed van alcohol, iemand een tik op de helm gegeven. In eerste instantie werd gezegd dat dit om een persoon van 16 jaar zou zijn gegaan, maar dat is volgens Douwe zelf niet waar. “Ik zie overal staan dat ik heb gevochten met een 16-jarige. Dit is niet waar”, schrijft Douwe op Instagram. De persoon zou ‘dik in de 20 zijn’. Hij vervolgt: “Ik ben hier verre van trots op maar het is wel een wezenlijk verschil.”

De oorzaak van het incident is volgens Douwe te wijten aan zijn alcoholprobleem. Hij heeft bloemen gebracht naar de betreffende persoon en gaat zich een maand laten opnemen in de afkickkliniek. “Ik ga dit echt rechtzetten”, zegt hij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ????? ??? (@douwebob)

Gisteren liet Douwe ook al van zich horen via zijn manager. “Ik ben echt heel erg geschrokken van mezelf en ga per direct stappen ondernemen om dit nooit meer te laten gebeuren. Mijn oprechte excuses aan de betrokkenen en de rest van Abcoude voor het mooie dorp op deze manier in de media te laten komen”, aldus de zanger in een reactie. ,,I’ll do better.”

Hazes

Volgend jaar zal Douwe Bob ook de bühne betreden tijdens Holland Zingt Hazes, zo deelde hij eerder in een gesprek met De Telegraaf. Het is nog even wachten tot het zover is, maar de zanger vond het blijkbaar maar wat leuk om hiervoor gevraagd te worden: “Ik heb ja gezegd nog voordat ik weet welke nummers dat zijn”, liet hij weten.

Wellicht komt het voor sommigen als een verrassing dat Douwe Bob zich bij de vele zangers en zangeressen voegt die ooit tijdens Holland Zingt Hazes zongen. Ook voor hemzelf is het even wat anders. “Het is voor mij een uitstapje omdat ik altijd in het Engels zing”, vertelde hij daarover. Maar uiteraard maakt dat het niet minder speciaal. “De ouwe André Hazes had hetzelfde als Johnny Cash, die in zijn succesvolle jaren bij het grote publiek ook razend populair was: iedereen vond zijn muziek tof. Of je nu een punker, rocker of dol op klassiek was. De muziek is zo toegankelijk; iedereen zingt uit volle borst mee.”

Holland Zingt Hazes vindt volgend jaar op 8 en 9 maart plaats in de Ziggo Dome.

Bron: AD, RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld, Instagram