Matthijs van Nieuwkerk draagt presentatie over in De Wereld Draait Door

De presentatie werd tijdens de uitzending onverwacht overgedragen

Het lijkt een onmogelijke taak, de presentatie van Matthijs van Nieuwkerk overnemen tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door. Er zijn weinig mensen die het aandurven, maar toch waagde journalist Jellie Brouwer de sprong toen ze voor het blok werd gezet tijdens de uitzending. En hóé ze dat deed!

Woensdagavond werd de presentatie onverwacht overgenomen door journalist Jellie Brouwer.

Jellie Brouwer

Journalist, columnist, Kunststof-presentator en bovenal een ontzettend goede interviewster: Jellie Brouwer. Drie jaar geleden werd er bij haar kanker geconstateerd. Haar man, muzikant Philip Kroonenberg, schreef hier een album over. Het koppel was te gast bij De Wereld Draait Door om over het album te praten.

Nieuwe presentatrice

Ook huisdichter Nico Dijkshoorn was te gast bij het BNNVARA-programma. Vol lof spreekt hij over  Jellie. “Ik geen andere interviewer die zoveel gierende levensvreugde koppelt aan vakmanschap. Met de dood in je lijf heb je tientallen mensen geïnterviewd.” Tevens is Nico complimenteus over tafelheer Tom Egberts en Rafael van der Vaart, die te gast zijn omdat de voetballer zondag zijn allerlaatste voetbalwedstrijd ooit zal spelen. “Mijn hartenwens: Jellie Brouwer die Rafael van der Vaart interviewt, en Tom Egberts die het stralend aankondigt”, zegt Nico hoopvol.

Interview Rafael van der Vaart

Het publiek begint hard te juichen en dan doet Matthijs een bijzonder voorstel: “Dat kunnen we doen, Nico.” Matthijs richt zich tot Jellie: “Wil jij Rafael interviewen? Nu, een kwartiertje? Ik heb het voorbereid, maar gooi het zo van tafel.” Jellie is zichtbaar overdonderd, maar besluit het er toch op te wagen. Alsof ze nooit iets anders heeft gedaan introduceert ze Rafael van der Vaart bij het publiek. Benieuwd hoe het interview verder verloopt? Bekijk dan de onderstaande video!

Lees ook: Wat gooeed! Chateau Meiland wint Gouden Televizier-ring 2019

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: LINDA, BNNVARA | Beeld: Videostill