Mattie Valk haalt in ochtendshow flink uit naar rapper Boef: ‘Schijnheilig en hypocriet’

‘Ik wil zijn muziek niet meer draaien’

Mattie Valk heeft in zijn ochtendshow uitgehaald naar rapper Boef en heeft laten weten niet langer van plan te zijn de muziek van de jonge rapper nog te draaien. Mattie reageert hiermee op de ophef die gisteren ontstond naar aanleiding van een video van Boef waarin de rapper drie jonge vrouwen ‘kechs’ noemt (straattaal voor ‘hoeren’).

Mattie Valk heeft het helemaal gehad met de jonge rapper.

‘Schijnheilig en hypocriet’
In zijn ochtendshow laat Mattie weten dat hij niet begrijpt dat Sofiane ‘Boef’ Boussaadia, met de voorbeeldfunctie die hij heeft, dergelijke uitspraken durft te doen: “Boef bestaat bij de gratie van jonge meisjes en diezelfde meisjes kraakt hij nu af. Schijnheilig en hypocriet,” haalt hij uit naar de jonge rapper. “Ik vond zijn muziek toch al niet veel aan, maar nu wil ik het helemaal niet meer draaien.” Mattie is hiermee niet de enige dj die Boef boycot: ook de Belgische radio-DJ Karolien Debecker weigert zijn muziek nog te draaien: “Excuses of niet, jou draai ik voorlopig niet meer op de radio,” Twittert ze.

CDA-kamerlid
Ook CDA-kamerlid René Peters heeft de eigenaren van clubs opgeroepen om de rapper niet meer te boeken voor optredens: “Ik kan me, net zoals zoveel anderen, kwaad maken om de gierende hypocrisie van deze rapper wanneer hij na een storm van kritiek alsnog zijn excuses maakt. Als al die tenten waar vrouwen komen en waar alcohol gedronken wordt, deze rapper niet meer vragen om op te treden, dan is het rap afgelopen met rapper Boef. Dan is het weer gewoon Boef,” schrijft hij op zijn blog.

‘Kechs’
Boef kwam gisteren in het nieuws doordat hij drie vrouwen, die hem tijdens de jaarwisseling een lift gaven omdat hij een lekke band had, uitschold voor ‘kechs’ (het straattaalwoord voor ‘hoeren’). Hij filmde de drie vrouwen op Snapchat. Een dag later besloot hij zijn woordkeuze te beargumenteren in een andere video: “Ik heb mensen boos gemaakt, omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ‘s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech.” Uiteindelijk besloot de rapper, na een lading negatieve reacties, toch maar zijn excuses aan te bieden: “Wij rappers gebruiken woorden als bitches en ‘kech’. Het is niet per se heel beledigend bedoeld, maar dat wordt natuurlijk wel zo opgevat. Hierbij mijn excuses naar de dames toe, ook naar alle dames die ik heb beledigd en die zich beledigd voelen.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AD | Beeld: videostill