Acht dingen die je met afwasmiddel kunt doen – naast afwassen natuurlijk

Deze acht dingen kun je met afwasmiddel doen naast afwassen

Afwasmiddel: iedereen heeft het op het aanrecht of in de kast staan. Ook als je een vaatwasser hebt kun je niet zonder, voor het geval je iets moet afwassen dat niet in de vaatwasser kan. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kan doen? Afwasmiddel is een prima ontvetter waardoor het voor nog veel meer klusjes in huis handig is.

Dit kun je er allemaal mee.

1. Keukenkastjes

Het komt wel eens voor dat je iets knoeit of spettert op je keukenkastjes. Als dit gebeurt pak je simpelweg een microvezel doekje met wat afwasmiddel en water en veeg je het vet en vuil zo weg. Dit is handig voor houten keukenkastjes, want zo verpest je de afwerking niet.

2. Vlekken verwijderen

Als je iets vets hebt geknoeid is het zaak om dit zo snel mogelijk te reinigen. Druppel een beetje afwasmiddel op de vlek en wrijf dit lichtjes in de vlek. Laat dit intrekken en doe het kledingstuk dan in de was.

3. Vlekken uit je autostoel

Het kan gebeuren, je kind eet iets achterin en knoeit de achterbank eronder. Druppel er net als bij de vorige tip wat afwasmiddel op en maak het schoon met een vochtig doekje. Het middel haalt de vieze en vette vlekken uit de stof zonder het te beschadigen.

4. Het gasstel

In plaats van een dure spray of ander schoonmaakmiddel kun je met een drupje afwasmiddel heel gemakkelijk de etens- en vetresten van je gasstel verwijderen. Druppel wat op een sponsje of doekje en maak hiermee je gasstel schoon.

5. Fruitvliegjes

Je kunt zelf een val maken voor fruitvliegjes door afwasmiddel met azijn te mengen. Hier lees je hoe het moet.

6. Velgen

Om viezigheid en vet van de velgen van je auto of fiets af te halen kun je prima wat afwasmiddel gebruiken. Meng een theelepel van de zeep in een emmer heet water en gebruik een oude doek en een oude tandenborstel om het vet weg te halen. Spoel af met warm water en maak droog met een schone doek.

7. Gereedschap

Ook je gereedschap kan zwart vet verzamelen. Maak het schoon met wat afwasmiddel gemengd met warm water (eigenlijk zoals je normaal dingen zou afwassen). Spoel ze goed na en maak ze droog met een oude theedoek.

8. Maak een koelelement

Je kunt heel makkelijk en goedkoop een eigen koelelement maken met afwasmiddel. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Lees ook: Met deze 7 tips bespaar je veel geld in het huishouden

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: TheKitchn | Beeld: Videostill YouTube, Pexels