Deze dingen hoef je maar één keer per jaar schoon te maken

Handig om te weten!

Schoonmaken: de één heeft er een hekel aan, voor de ander is het de ultieme bezigheidstherapie. Val jij in die eerste categorie? Dan hebben wij geruststellend nieuws voor je. Lang niet alles hoeft wekelijks schoongemaakt te worden. Hieronder vind je vijf dingen die zelfs maar eens per jaar een poetsbeurt nodig hebben!

Gordijnen

We kunnen ons voorstellen dat je dit klusje weleens vergeet, maar gelukkig hoeft het dan ook maar eens per jaar. Je gordijnen kun je zelf voorzichtig wassen, maar je kan ze ook naar een stomerij brengen. Als je besluit om ze wel zelf te wassen, weet dan wel dat het een hele klus is om ze zo goed als nieuw te laten lijken.

Tuinmeubelen

In de lente is het handig om je tuinmeubels een opknapbeurt te geven. Je gaat er immers de hele zomer op zitten, dus dan mogen ze lekker schoon zijn. Met wat groene zeep en warm water maak je je tuinmeubelen schoon. Je kunt er ook voor kiezen om je houten tuinmeubelen direct te behandelen voor het komende jaar. Maak je tuinmeubelen dan schoon, schuur ze goed op en gebruik een goede tuinbeits. Zo kun je er weer een heel jaar tegenaan!

Tapijt en vloerkleed

Je tapijt of vloerkleed kun je het best laten reinigen door een professional, maar zelf zijn er ook steeds meer middeltjes op de markt waarmee jij het ook zelf kan. Een tapijtreiniger doet bijvoorbeeld wonderen. Wanneer je huisdieren hebt of regelmatig met schoenen over het tapijt loopt, zul je een groot verschil zien. Gelukkig hoeft dit klusje maar eens in het jaar, want het neemt behoorlijk wat tijd in beslag.

Dakgoot

Voornamelijk in de herfst raakt de dakgoot verstopt. Dit komt door alle vallende bladeren en takjes. Belangrijk is dat je de dakgoot ook eens in het jaar schoonmaakt, anders krijg je een overstroming of waterschade door de ophopende bladeren. Je kan hier een professional voor inschakelen, maar je kan ook zelf de ladder opklimmen. Gelukkig is dit niet veel werk en ben je zo weer klaar.

Ramen

Je ramen hoef je echt niet iedere week schoon te maken, tenzij je misschien jonge kinderen hebt en je hun handafdrukken op de ramen ziet. Gebruik eens per jaar een lange borstel om de moeilijk bereikbare plekken te reinigen en maak droog met een microvezeldoek voor een streeploos resultaat. Liever niet zelf aan de slag? Ook hiervoor kun je prima de glazenwasser inhuren, die zorgt er dan voor dat je ramen weer blinkend schoon zijn.

Lees ook: Deze dingen moet je nooit schoonmaken met een microvezeldoek

Bron: Dingen voor Vrouwen, Ze.nl | Beeld: Pexels