Bewaar jij je melk ook altijd in de koelkastdeur? Hierom moet je dat dus NIET doen!

Bewaar jij de zuivel ook altijd in de koelkastdeur?

Wij doen het altijd zonder bij na te denken: de melk in de deur van de koelkast zetten. Volgens het Britse huishoudinstituut Good Housekeeping moet je dat absoluut niet doen!

Je kan je melk veel beter op een lagere plek in de koelkast bewaren, want de temperatuur is daar lager. De koelkastdeur is de warmste plek in de koelkast en de meest kwetsbare plek voor temperatuurschommelingen. Hier kan je dus het beste voedingsmiddelen met een langere houdbaarheidsdatum bewaren, zoals bijvoorbeeld jam, mosterd en vruchtensap. Zuivelproducten zoals melk en boter kan je beter op de op één na laagste plank van de koelkast kunnen bewaren. Op de allerlaagste plank van de koelkast horen rauw vlees en vis. Hieronder hebben we een handig schema voor je zodat je precies kan zien wat waar hoort in de koelkast. Zo haal je het maximale uit de houdbaarheid van je producten! Nog een tip: niet te lang treuzelen voor de koelkast. Het kost je namelijk veel energie (slecht voor de portemonnee en het milieu) en je voedsel bederft er eerder door!

Bron: Libelle