Drie redenen waarom het dragen van corrigerend ondergoed toch echt geen goed idee is.

Misschien dat jurkje toch maar een maatje groter?

We begrijpen het best hoor! Dat ene zomerse jurkje uit de kast komt nu eenmaal net even iets beter uit wanneer er corrigerend ondergoed onder gedragen wordt. Zonder al te veel moeite pas je weer in dat keurslijf van een aantal jaren geleden en val je weer binnen de marges van het schoonheidsideaal van de maatschappij. Onzin natuurlijk, je moet blij zijn met jezelf hoe je bent en daar hebben anderen niets mee te maken. Als jij daar een hulpmiddel zoals corrigerend ondergoed voor wilt gebruiken, dan zijn wij de laatste die daar over zullen oordelen. Echter, precies dat hulpmiddel blijkt na recentelijk onderzoek grote risico’s met zich mee te brengen voor je gezondheid.

In dit artikel hebben we kort drie risico’s van corrigerend ondergoed op een rij gezet. Laat het je niet afschrikken, maar wel bewust maken van de mogelijke gezondheidsklachten die dit strakke ‘corset-ondergoed’ met zich meebrengt.

1. Het corset van de 21ste eeuw
In de loop van de 20ste eeuw is men er achter gekomen dat een corset dragen vergaande gevolgen kan hebben voor je lichaam en je gezondheid. Sinds die bevindingen worden corsets nog maar heel weinig gedragen. Maar hoeveel verschilt een corset van corrigerend ondergoed? Niet zoveel, zo blijkt! Net als bij een corset neemt door het dragen van corrigerend ondergoed de druk op je onderbuik toe. Hierdoor wordt je maag afgekneld en krijg je meer last van maagzuur. Op lange termijn kan dit bijdragen aan ontstekingen, zweren en in hele extreme gevallen zelfs slokdarmkanker.

Op de volgende pagina nog 2 redenen waarom corrigerend ondergoed wellicht niet de gezondste vorm van ondergoed is. Vooral nummer 3 komt veel voor.


Pagina 1/2