Efteling weer open: zo gaat een bezoekje eruitzien

Efteling weer open

Het sprookjespark opent volgende week zijn deuren weer

Naast bioscopen en dierentuinen zullen ook pretparken binnenkort weer gasten verwelkomen. De Efteling gaat zelfs volgende week weer open. Medewerkers zijn al druk bezig om het sprookjespark aan te passen aan de anderhalvemetersamenleving. Een bezoekje aan het populaire attractiepark gaat wel anders verlopen dan we gewend waren. Wij vertellen je welke maatregelen je kunt verwachten in het sprookjespark.

Vooraf online reserveren

Net als voor bioscopen en musea is het bij de Efteling verplicht om vooraf online te reserveren. Het park is geopend voor een beperkt aantal bezoekers, dus de kaartverkoop blijft voorlopig nog strikt gereguleerd. Het grote voordeel daarvan is dat je niet meer over de hoofden hoeft te lopen, maar de ruimte krijgt om voldoende afstand te houden in het normaal drukbezochte park.

Informatie en hygiëne

Door het hele park heen kun je informatieborden verwachten die de bezoeker nogmaals op de richtlijnen van het RIVM wijzen. Daarnaast wordt er in het attractiepark extra veel zorg besteedt aan ontsmetten en schoonmaken. Contactpunten als deurklinken zullen regelmatig worden gedesinfecteerd en bezoekers krijgen door het hele park voldoende gelegenheid om hun handen te wassen.

Sprookjesbos

Het Sprookjesbos ziet er komende tijd iets minder sprookjesachtig uit. Met grote schermen en markeringen die in het bos zijn aangebracht, worden gasten op de looprichting gewezen. Ronddwalen zit er dus niet meer in, want ook hier moeten bezoekers afstand van elkaar houden.

Horeca en rijen

Bij de horecagelegenheden vind je wachtstrepen die aangeven waar bezoekers moeten staan. Deze maand is ook binnen het park alleen het afhalen van eten en drinken mogelijk. Vanaf juni kun je weer gebruik maken van het terras. Ook bij de wachtrijen voor de attracties zijn nu afstandsstrepen aangebracht. 

Zelf doen

Om contact tussen gasten en medewerkers te vermijden, zul je als Eftelingbezoeker meer zelf moeten doen. Zo helpen medewerkers je niet meer bij het in- of uitstappen van attracties. Ook de beugel moet je zelf dichtdoen. Of dat wel veilig is? Medewerkers kunnen gelukkig op afstand controleren of je het goed hebt gedaan. Je zitplaats in de attractie mag je juist níet zelf meer uitkiezen. Die krijg je aangewezen om ervoor te zorgen dat bezoekers niet te dicht bij elkaar zitten.

Lees ook: Voor deze uitjes moet je door de coronacrisis dieper in de buidel tasten

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash