Waarom je eigenlijk vaker warme drankjes moet drinken

warm drankje

Neem eens wat vaker een kopje thee

Het is belangrijk om iedere dag genoeg te drinken. Vooral water helpt je om gehydrateerd te blijven. Sommige mensen kiezen voor thee, ander voor lekker ijskoud water. Vooral in de zomer kan een glans koud drinken echt een traktatie zijn. Met warm weer voelt het als een fijne verkoeling. Toch is het voor je lichaam beter om voor een warm drankje te kiezen. We leggen je uit waarom.

Spijsvertering

Een glas warm drinken maakt je darmen blij. Het helpt namelijk je spijsvertering op gang. Door de warmte activeer je je darmen, waardoor achtergebleven, onverteerd voedsel wordt weggespoeld. Daarnaast helpt warm water je bloedvaten iets te verwijden, wat ook je spijsvertering verbetert. Op die manier helpt warm water je lichaam om eten goed te verteren.

Koud water heeft helaas een tegenovergesteld effect. Wanneer je koud water drinkt, wordt vet eten hard in je darmen, waardoor het je spijsvertering vertraagt. Daarnaast moet koud water eerst door je lichaam worden opgewarmd voordat het kan worden verteerd. Die processen kosten je lichaam energie. Wanneer je voor een warm drankje gaat, hoeft je lichaam dat niet te doen.

Bloedsomloop

Een lekker warm kopje thee heeft ook een positief effect op je bloedsomloop. Doordat die een boost krijgt, wordt er voldoende bloed naar je spieren gevoerd. Daardoor kan het zelfs zo zijn dat je minder spierpijn ervaart!

Ook wanneer je af wilt vallen, kan het helpen om je koude drankje te verruilen voor een kopje thee. Warm water zorgt namelijk voor een gezonde stofwisseling omdat het je lichaamstemperatuur verhoogt. Je metabolisme krijgt een boost, met als gevolg dat je lichaam makkelijker vet kan afbreken en je een langer verzadigd gevoel hebt.

Warm water kan helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Omdat je lichaamstemperatuur omhoog gaat, ga je zweten. Daardoor verdwijnen giftige stoffen uit je lichaam. Wil je dat effect nog een zetje geven? Kies dan voor warm water met citroen. Daarmee geef je je lichaam een fijne detox en krijgt je spijsvertering een extra boost.

Lees ook: Stoppen met koffie drinken? Dit gebeurt er met je lichaam

Bron: Sport.nl, Ik natuurlijk, Women’s Health | Beeld: Pixabay