Heb je wel eens last van schimmel in huis en ervaar je één of meer van deze klachten? Neem dan METEEN contact op met je huisarts!

Blootstelling aan schimmel kan ernstige gevolgen voor je gezondheid hebben!

Schimmel in huis kan ontstaan door een hoge vochtigheidsgraad, bij oude huizen is vormt zich vaak sneller schimmel. Soms is het maar moeilijk te bestrijden en komt het telkens terug, hoe hard je ook poetst.

Dat schimmel niet goed is voor je gezondheid wisten we al, maar dat het zo erg is… Je kan door schimmel in je huis heel erg ziek worden. Doordat de sporen van schimmel in de lucht kunnen verplaatsen kan je dit in je lichaam krijgen. Jouw lichaam raakt dan als het ware van binnen uit ontstoken en hierdoor kunnen er allerlei kwalen ontstaan. Er zijn een aantal symptomen waar je extra alert op moet zijn. Als je de symptomen afzonderlijk van elkaar bekijkt is het niet iets waar je je direct zorgen over maakt. Maar als je last van meerdere van deze klachten krijgt is het aan te raden eens kritisch te kijken naar de conditie van je huis en de schimmel grondig aan te gaan pakken. Schimmelziekte kan namelijk, als er niks aan gedaan wordt, dodelijk zijn…Lees verder op de volgende pagina!


Pagina 1/2