Deze 7 gewoontes kosten je 2 minuten en zorgen voor een opgeruimd huis

huis
Leer jezelf deze gewoonten aan voor een opgeruimd huis

Wij maken onszelf hier nogal vaak schuldig aan: we laten overal rommel achter waardoor we later uren bezig zijn met alles weer op te ruimen. Stop hier gelijk mee! Leer jezelf deze zeven gewoonten aan om je huis opgeruimd en schoon te houden. Ze kosten maar twee minuten per dag, wat je uiteindelijk veel tijd en ellende scheelt.

Laat het werk niet opstapelen.

1. Schoonmaakspullen

Zorg ervoor dat je de juiste schoonmaakspullen voor iedere ruimte bij de hand hebt. Zet daarom niet alles in één kast, maar zet een spuitfles allesreiniger voor het aanrecht onder de gootsteen, de badkamerreiniger in de badkamer, enzovoort. Zo ben je sneller geneigd om daadwerkelijk even een doekje langs de oppervlakten te halen, want je hoeft de spullen niet eerst te zoeken.

2. Focus

Hier stonden wij eerder nooit bij stil, maar het is eigenlijk heel slim. Zorg er ten eerste voor dat iedereen zijn schoenen uitdoet en ze op een vaste plek neerzet, dit scheelt al veel vuil en rommel. Stofzuig de plek van binnenkomst iedere dag of om de dag. Hier blijft namelijk het meeste stof en vuil achter. Zuig je dit al op, dan blijft de rest van het huis een stuk schoner.

3. Lege handen

Zei jouw moeder ook altijd ‘nooit met lege handen lopen’? Als je van kamer naar kamer beweegt, neem dan meteen een stapel spullen mee die er niet horen. Breng vaat meteen naar de keuken, boeken naar de boekenkast, schoenen naar de schoenenplank, etcetera. Het klinkt zo simpel, maar dit is echt een gewoonte die je jezelf moet aanleren.

4. Post

Laat de post niet rondslingeren, maar zorg dat het meteen terecht komt waar het hoort. Reclame kan in de papierbak en belangrijke facturen en rekeningen gaan naar de desbetreffende plek.

5. Koken

Leuk, koken! Nog leuker om het op te eten. Minder leuk, de afwas. Probeer tijdens het koken alvast spullen die je niet meer hoeft te gebruiken af te wassen en vieze pannen in de week te zetten. Zo hoef je na het eten niet meer met je volle buik alles te doen.

6. Koelkast

Probeer in de gaten te houden wat je allemaal in de koelkast hebt liggen. Zo voorkom je dat je eten weg moet gooien dat over datum is, maar zo hoef je ook minder vaak naar de supermarkt.

7. Hang handdoeken op

Gebruik jij handdoeken vaker? Hang ze dan goed op om te drogen. Blijven ze nat, dan zijn ze een bron van bacteriën. Ook oogt het een stuk netter.

Lees ook: Maak jij in de ochtend je bed op? Dit is wat het zegt over je persoonlijkheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Unsplash