Groene aanslag verwijderen? Met deze truc is het heel simpel

terrastegel

Superschone tegels in een handomdraai!

In het kader van de zomer en terrasjes, behandelen we deze week een suggestie van onze lezers: hoe maak ik mijn terrastegels schoon? Daar hebben wij natuurlijk de oplossing voor! Lees gauw verder.

Het zomerse weer staat voor de deur, dus trekken we allemaal naar buiten om te genieten van het heerlijke zonnetje. En wat is er nu lekkerder dan genieten van dat zonnetje op een mooi, schoon terras? Helaas hebben we allemaal wel eens last van terrastegels met een vieze groene aanslag erop. Wij hebben vandaag de oplossing voor het bestrijden van deze groene aanslag voor je! Natuurlijk kun je beter proberen om deze hardnekkige groene aanslag te voorkomen. Dit doe je door iedere keer als je aardappels hebt gekookt (wat in Nederlandse huishoudens vaak genoeg voorkomt) het kookwater van de aardappels over de tegels heen te gieten.

Het schoonmaken van je terrastegels wordt veel minder moeilijk met dit superhandige trucje.

Dit heb je nodig:

  • 5 eetlepels soda
  • 5 eetlepels groene zeep
  • 10 liter heet water

Zo doe je het:

Los de groene zeep en de soda op in een grote emmer met 10 liter heet water. Gooi de inhoud gelijkmatig over het hele terras en verdeel het met een harde bezem over de tegels. Laat het even inwerken en spoel de tegels af met water. De groene aanslag is gegarandeerd weg! Veel terrasplezier!

Lees ook: Aan deze symptomen herken je dat je lever aan het vervetten is

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest