Dit is het huis dat het allerlangst te koop staat in heel Nederland

 

huis

Dit mooie huis staat al vijftien jaar te koop

Je huis te koop zetten is natuurlijk altijd spannend. Gemiddeld staat een huis 78 dagen te koop voordat het verkocht wordt, maar het kan natuurlijk ook sneller gaan. Of langzamer, véél langzamer. In het Groningse Blijham staat een huis dat al 15 jaar (!!!) te koop staat, het langst van heel Nederland.

Je zou verwachten dat het om een ontzettend krot gaat, maar niets is minder waar.

Vijftien jaar te koop
In het Groningse Blijham staat de vrijstaande woning al 15 jaar te koop, het huis aan de Brioloaan 1 kwam in 2003 op de markt en is nog steeds niet van eigenaar veranderd. Geen enkele van de 160.091 huizen op Funda staat al zo lang te koop, maar op het eerste gezicht is er niets mis met het verzorgd uitziende pand. Waarom wordt het dan maar niet verkocht? Lees verder onder de foto’s!

huis huishuishuis

huis
Foto’s: Funda©

Onkosten
Het huis, dat in 2001 gebouwd werd, staat nu voor 467.500 euro te koop. Een behoorlijke prijs, maar het huis is dan ook vrijstaand, groot en met 50.000m2 eigen grond. Natuurlijk is Blijham ook geen toplocatie, maar van leegloop is er in het pittoreske dorpje ook geen sprake. Eigenaar Dethmer Nuus vertelde zijn verhaal aan de regionale zender RTV Noord. “Ik heb dit huis zelf gebouwd, samen met een bevriende aannemer. Kort nadat we hier kwamen wonen bleek dat mijn vrouw een hersentumor heeft en daarom wilden we kleiner gaan wonen”, aldus Dethmer.

Oude dag
“Na verloop van tijd bleek het redelijk goed te gaan met mijn vrouw”, vervolgt Nuus. “Het ging minder snel bergafwaarts dan gedacht en de noodzaak om snel te verhuizen werd minder. We konden het huis wel uit de verkoop halen, maar dan zouden we de makelaar onkosten moet gaan betalen. Door het in de verkoop te laten besparen we geld.” De kans is dus groot dat Dethmer en zijn vrouw gewoon blijven wonen aan de Briolaan 1a in Blijham. “Ik kan mijn oude dag hier wel uitzitten’, zegt hij. En zijn vrouw? Daarmee gaat het naar omstandigheden redelijk goed.

Lees ook: Hou je van roze? Dan moet je dít bijzondere huis op Funda eens bekijken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTV Noord | Beeld: Funda©