5 interieurfouten die je slaapkamer rommelig maken

slaapkamer opgeruimd

Met deze tips ziet je slaapkamer er voortaan opgeruimd uit

De slaapkamer is een oase van rust in je huis en houd je het liefst netjes. Lijkt rommel zich toch keer op keer op te stapelen in jouw slaapkamer? Dat kan liggen aan de manier waarop de kamer is ingericht. Met een paar simpele aanpassingen zorg je ervoor dat de slaapkamer er altijd opgeruimd bijstaat. Word jij straks wakker in een nette slaapkamer?

1. Open kledingrek

We komen een open kledingrek steeds vaker tegen in de slaapkamer. Logisch, want dit handige rek bespaart ruimte, maakt het makkelijker om kleding uit te zoeken en laat je iedere dag van je garderobe genieten. Het enige nadeel is dat deze manier van opbergen er snel rommelig uit gaat zien. Hang het rek daarom niet te vol en sorteer je kleding op kleur. Dit geeft al snel een rustiger gevoel.

2. Stoel

Heb jij een stoel in de slaapkamer staan? Meestal trekt die stoel alleen maar rommel aan! Het is namelijk de ideale plek om voor het slapengaan je kleding of andere spullen op te gooien, maar dit gaat er slordig uit zien. Ook kreuken je kledingstukken sneller als je ze niet goed opbergt. Haal de stoel dus uit de slaapkamer en hang je kleding op aan een rek of haak. Beter voor je kleding én voor de sfeer van je interieur.

3. Drukke kleuren

Voor een rustgevende uitstraling kies je in de slaapkamer voor een rustig kleurenpalet. Door bij elkaar passende kleuren te gebruiken, ziet je kamer er direct minder rommelig uit. Je hoeft niet direct te gaan verven en verbouwen: misschien kunnen sommige meubelstukken of decoratie elders in huis een plekje krijgen.

4. Open nachtkastjes

Nachtkastjes zijn een plek waar veel spullen zich automatisch op lijken te stapelen. Als je een open nachtkastje hebt, zie je al deze boeken, pillen, tijdschriften, cosmetica, sokken en andere rommeltjes liggen. Voor een opgeruimde slaapkamer kies je een nachtkastje met een lade of een deurtje. Een kleine verandering, maar het maakt een groot verschil voor een opgeruimd interieur.

5. Dekens en kussens

Heb je een gezellig bed vol kussens, dekens en plaids? Dit staat heel knus en uitnodigend, mits je alles ’s ochtends netjes opmaakt. Onopgemaakte bedden zien er al snel rommelig uit. Weet je van jezelf dat je geen tijd neemt om het bed volledig op te maken, vraag jezelf dan af of al die kussens en plaids niet beter een andere plek kunnen krijgen.

Lees ook: Zo creëer je een kalme sfeer in huis: 5 tips voor een rustgevend interieur

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash