Last van vliegen in huis? Voorkom een plaag: zo jaag je ze snel weg

vliegen

Verjaag de vliegen met deze handige tips

Vliegen in huis komen erg veel voor: soms zo veel dat er sprake is van een ware plaag. Niet zo vreemd, want ze worden aangetrokken door licht, warmte en etensrestjes. Daarnaast vinden ze het heel fijn om lekker in een huis te zitten. 

Heb jij ze ook in huis? Zo kom je er vanaf!

Waarom vliegen?

Het bestrijden van vliegen is heel erg lastig, aangezien er steeds meer bij komen. De paar die je in je huis hebt scheiden namelijk geur- en lokstoffen uit, wat weer nieuwe vliegen aantrekt. Maar niet alleen de feromonen van andere soortgenoten zorgen ervoor dat de beesten naar je huis toe worden getrokken: ook warmte, licht, droogte en voedsel maken van jouw huis een aantrekkelijk woonplaats. Is het in je huis lichter en warmer dan het buiten is, dan komen de insecten je huis in gevlogen als je de ramen open hebt.

Gevaarlijk

Het is niet alleen heel vervelend om de zoemende insecten in je huis te hebben; het kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Een vlieg zit namelijk niet alleen op voedsel, maar ook op rottend afval. Daarnaast plast en poept een vlieg ook nog eens overal, waardoor je eten besmet kan worden met ziekteverwekkers. Belangrijk dus om de vliegen zo veel mogelijk te bestrijden voordat ze de kans krijgen je ziek te maken. Op de volgende pagina lees je hoe je de vliegen kunt bestrijden.


Pagina 1/2