14x dit is wat je allemaal met ziplock zakjes kunt doen

Ziplock zakjes

En dat is meer dan je denkt

Ze zijn ideaal: doorzichtige zakjes met afsluitbare rits, beter bekend als ziplock zakjes. Ze zijn er in in eindeloos veel soorten, van groot tot klein. De kans is groot dat je deze handige zakjes al gebruikt, waarschijnlijk in de keuken, maar wist je dat je ze op veel meer plekken kunt gebruiken? Wij geven je een aantal handige tips.

Op reis

We hebben vaak de nodige inpakstress als we op reis gaan. Onderstaande tips kunnen dan ook echt een life saver zijn bij het inpakken, maar ook op de vakantiebestemming zelf. En alles wat je nodig hebt, zijn eenvoudige ziplock zakjes.

1. Belangrijke papieren

Stop al je belangrijke papieren, zoals paspoorten en tickets, in een afgesloten ziplock zakje. Dit soort documenten moet je vaak laten zien en dan is het handig als je alles bij de hand hebt. Bijkomend voordeel: alles blijft schoon en netjes in het zakje.

2. Geen geknoei

Shampoo, douchegel en zonnebrand, je kunt er niet zonder op vakantie. Helaas zijn dit producten die heel gevoelig zijn en daarom snel lekken. Stop vloeibare toiletartikelen daarom in een ziplock zakje. Mochten ze onverhoopt gaan lekken, zit in elk geval niet je hele toilettas eronder.

3. Overzicht creëren 

Creëer de meest overzichtelijke koffer ooit door alle kleding in wat grotere ziplock zakjes te verdelen. Sokken bij elkaar, ondergoed bij elkaar, zwemkleding bij elkaar… Na afloop van de vakantie zijn de plastic zakjes ook ideaal voor de vuile was.

4. Zand en water

Neem een aantal extra ziplock zakjes mee in je koffer, want ook op je vakantiebestemming komen ze van pas. Je kunt er bijvoorbeeld je kostbare spullen instoppen als je naar het strand gaat. Op deze manier voorkom je dat alles onder het zand zit na een heerlijke stranddag. Na afloop kun je natuurlijk ook je natte zwemkleding en handdoeken in het zakje stoppen.

Thuis

De ziplock zakjes zijn niet alleen handig tijdens de vakantieweken, ze komen het hele jaar door van pas. Ook thuis. 

5. Kleine spullen

Ziplock zakjes zijn ideaal om de kleinste spulletjes in te bewaren. Denk aan oorbellen, paperclips of zelfs kleingeld. Op deze manier blijft het geordend en ligt het niet alles door elkaar.

6. Alle onderdelen verzamelen 

Raak jij ook altijd onderdelen kwijt die bij elkaar horen? Dat is verleden tijd, als je alles bij elkaar in een ziplock zakje stopt. Denk aan puzzelstukjes, lego blokjes of knutselspullen.

7. Opladers

We hebben tegenwoordig het huis vol met elektrische apparaten. Al die apparaten moeten opgeladen worden en daarom heb je waarschijnlijk een berg aan opladers, die op de een of andere manier altijd in de knoop zitten. Dit probleem is snel verleden tijd, als je elke oplader in een klein zakje bewaart.

8. Coolpack

Je hebt ze het liefst niet nodig, maar het is altijd handig als ze klaarliggen: coolpacks. Deze kun je gemakkelijk zelf maken door een natte spons of washandje in een ziplock zakje te stoppen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk lucht uit het zakje perst, voordat je hem volledig afsluit. Leg hem in de diepvries en je bent op alles voorbereid.

Benieuwd hoe je ziplock zakjes in de keuken kunt gebruiken? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2