3 geniale lifehacks die iedere kersverse ouder zou moeten weten

lifehacks kersverse ouders

You’re welcome!

Als kersverse ouder heb je genoeg om je zorgen over te maken en duizend dingen tegelijkertijd om aan te denken. Gelukkig heb je tegenwoordig tal van lifehacks die het drukke bestaan van papa en mama zijn iets verlichten. We zetten onze drie favorieten voor je op een rijtje. 

Een badmuts is je beste vriend

Als je nog geen ouder bent, zal je vast nog nooit over deze enorme struggle hebben nagedacht, maar geloof ons: wanneer je met je kleintje op pad gaat in de kinderwagen en het heeft geregend, dan haal je al die nattigheid en modder naar binnen zodra je met de wagen weer je huis in rolt. Gelukkig hebben wij de ideale oplossing, namelijk een badmuts! Door de badmutsen om de wielen van de kinderwagen te doen en deze voordat je naar binnen gaat weer te verwijderen, blijft je huis lekker schoon. Enne, wil je liever niet met badmutsen om je wagen over straat paraderen? Dan doen je dit trucje gewoon andersom: binnen om, buiten af.

Het meeste speelgoed kan prima in de vaatwasser

Zo’n kleintje stopt van alles waar jij het niet weet én daarna in zijn of haar mond. Dit is helaas hoe baby’s de wereld nou eenmaal ontdekken. Laten we eerlijk zijn: speelgoed schoon en hygiënisch houden met een doekje gaat bijna niet. Gelukkig is dit ook helemaal niet nodig. Verzamel al het speelgoed van je deugniet en gooi het tegelijkertijd bij elkaar in de vaatwasser. Spoel het na de wasbeurt voor de zekerheid nog even na met water en je kleintje kan er weer onbezorgd mee spelen!

Met de wasmand in bad

Heeft je kleintje dat babybadje nu wel eens gezien, maar is hij of zij nog te klein om in het grote mensen bad te gaan? Say no more! Wij hebben hier een geniale oplossing voor. Het enige wat je nodig hebt is een wasmand met gaten. Zet deze in bad en vul het bad totdat het water de juiste hoogste heeft bereikt. Gooi er wat gezellig badspeelgoed bij et voilá, kind kan de was doen!

Lees ook: Wat je moet weten over het verzorgen en wassen van wollen kleding

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels