Blijkbaar is knoflook hét wondermiddeltje tegen puistjes


Wie had ooit gedacht dat knoflook het redmiddel tegen puistjes is

Als je regelmatig een puistje hebt, weet je hoe vervelend dat is. Vooral omdat ze altijd opkomen wanneer je iets belangrijks hebt, zoals een sollicitatiegesprek of zelfs een date. Je kun aan de slag gaan met allerlei crèmes die beloven het puistje uit te drogen of hem zelfs proberen uit te knijpen. Het resultaat? Een rode huid met misschien zelfs een wondje. Pak de volgende keer liever een teentje knoflook uit de voorraadkast!

Ga jij dit proberen?

Knoflook

Bijna iedereen heeft wel een bolletje knoflook in de voorraadkast liggen. Een teentje knoflook brengt gelijk smaak aan pastasauzen, maar ook in soepen of bij Aziatische gerecht hoort een teentje knoflook (of twee). Naast het feit dat knoflook lekker smaakt, is het ook nog eens heel erg gezond. Het bolgewas is namelijk heel goed voor je immuunsysteem en het werkt ook nog eens ontstekingsremmend. Ook gaat rauwe knoflook een te hoog cholesterol tegen dankzij de ontstekingsremmende werking, omdat het opstoppingen in de aderen voorkomt. Maak dus eens wat vaker tzatziki of aioli met rauwe knoflook of doe een beetje door de saladedressing om te genieten van dit gezondheidsvoordeel.

Huid

Naast de gezondheidsvoordelen van het eten van knoflook, heeft de bol nog meer voordelen. Met name voor de huid biedt knoflook echt een uitkomst. Zo smeerden soldaten in de 18e eeuw al knoflook op hun wonden om infecties te voorkomen. Met moderne medicijnen raden we dit niet aan, maar het bewijst maar weer dat knoflook ontstekingen in de huid kan tegengaan en zelfs kan genezen. Dit is precies de werking die we nodig hebben als het om puistjes gaat, want een puistje is niet meer dan een ontstekinkje in de huid.

Hoe je knoflook gebruikt om puistjes tegen te gaan, lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2