Deze kandidaat wint Expeditie Robinson 2023

expeditie winaar

Het was een spannende finale

Spoiler alert! Na 35 dagen op het eiland werd gisteren eindelijk bekend wie de winnaar van Expeditie Robinson is. Tijdens de finale streden de laatste drie kandidaten voor de felbegeerde winst: Willem, Ilse en Guido. Déze kandidaat won de allesbeslissende finaleproef en mag zich de absolute winnaar noemen.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de finale van Expeditie Robinson. 

Finale

De finalisten hebben maar liefst 35 dagen overleefd op een onbewoond eiland. Ze hebben weinig gegeten, alle proeven doorstaan en elke eilandraad overleefd om het tot de finale te schoppen. Maar voordat een van hen wordt gekroond tot Robinson 2023, moeten ze nog een allesbeslissende finaleproef spelen. Enne, zoals we gewend zijn bij Expeditie Robinson is die weer groot en spectaculair!

De finalisten staan elk voor een enorm bouwwerk, waarin verschillende onderdelen van proeven die ze de afgelopen weken hebben gehad in terugkomen. De expeditieleden moeten onder meer water naar de overkant vervoeren middels gootjes en emmers, en tot slot moeten ze drie doelwitten raken met een katapult.

Spannend

Ilse loopt al vrij snel een achterstand op, terwijl Guido juist als een speer gaat. De acteur is als eerste bij het laatste onderdeel en kan in alle rust beginnen met schieten, want de anderen zijn nog niet in zicht. Willem weet op het laatst nog een enorme inhaalslag te maken en staat uiteindelijk samen met Guido bij het laatste onderdeel. Terwijl de twee acteurs druk aan het schieten zijn, gaat Ilse gestaag door met het vullen van emmers water. Willem weet uiteindelijk heel dicht bij Guido te komen, waardoor ze beide nog maar één doelwit hoeven te raken. Het is uiteindelijk Willem die dat als eerste lukt, waardoor hij zich de winnaar van Expeditie Robinson 2023 mag noemen!

Fantastisch avontuur

“Dit is het einde van een fantastisch avontuur. Het was een droom om mee te doen aan Expeditie Robinson. Hier een compilatie van de laatste dagen van en ná de finale”, schrijft Willem op Instagram bij een serie kiekjes van zijn avontuur. “De overwinning, laatste hapje op winnaarseiland, laatste foto van Kamp Zuid, naar huis bellen, landen, opstijgen, weinig Willem, bij-eten (ik hou normaal niet van suiker/ijs/chocola…) en uitleggen aan Koosje waarom ik nou zo lang weg was ?”, vertelt hij erbij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Willem Voogd (@willemvoogd)

“Bedankt iedereen die 17 weken mee heeft geleefd, iedereen voor en achter de schermen die dit mogelijk heeft gemaakt en al mijn lieve vrienden, familie, agent én vriendin die al mijn verschillende alibi’s in stand hebben weten te houden”, zegt de acteur tot slot. Van harte gefeliciteerd, Willem!

Lees ook: Ilse Paulis over Expeditie Robinson: ‘Het lag allemaal perfect in mijn straatje’

Bron: Grazia, Instagram @willemvoogd, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Array