5 natuurlijke geneesmiddelen voor tandvleesontsteking


Deze middeltjes kunnen helpen bij tandvleesontsteking

Veel mensen krijgen op een gegeven moment last van een (kleine) tandvleesontsteking. Je tandvlees kan gaan bloeden en zich uiteindelijk gaan terugtrekken. Veel mensen hebben niet door dat ze het hebben, maar je tandarts zal je er waarschijnlijk wel op attenderen mocht je het hebben. Naast goed poetsen, flossen en stoken zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om tandvleesontstekingen te voorkomen.

Als je een tandvleesontsteking niet behandeld, kan deze uiteindelijk tot grotere gezondheidsproblemen zorgen.

1. Stress

Stress is nooit gezond voor ons lichaam. Bij stress maak je meer tandplak aan, wat op z’n beurt ervoor zorgt dat je tandvlees sneller gaat ontsteken. Hoewel je moeilijk ineens kunt ‘besluiten’ om minder stress te hebben, is het wel beter om het te vermijden.

2. Vitamine C

Vroeger, in de 18e eeuw, aten mensen veel limoenen om hun tandvlees gezond te houden. Limoen bevat, onder andere, veel vitamine C. Volwassen vrouwen moeten dagelijks op zijn minst 75 milligram vitamine C binnenkrijgen, mannen 90 milligram. Vitamine C werkt ontstekingsremmend en is goed voor onze algemene gezondheid. Mensen met een verlaagde inname vitamine C hebben een grotere kans op problemen met hun gebit.

3. Tea tree olie

Het smaakt niet zo lekker, maar schijnbaar helpt het om je tanden twee keer per dag met tea tree olie te poetsen. Uit onderzoek blijkt dat testpersonen met chronische tandvleesontstekingen na vier weken al resultaat boekten en na acht weken was hun tandvleesontsteking een stuk afgezwakt. Gebruik nooit pure tea tree olie, maar verdun het of gebruik een speciale tea tree tandpasta. Wel even goed naspoelen.

4. Vitamine D

Vitamine D is niet alleen goed voor gezonde en sterke botten, deze vitamine is ook goed voor ons gebit. Mensen met een vitamine D-tekort hebben sneller last van bloedend tandvlees. Probeer genoeg buiten te wandelen om vitamine D aan te maken. Heb je een tekort? Vul dit dan aan met supplementen.

5. Cranberry

Cranberry gaat bacteriegroei in de mond tegen, en laten bacteriën nou juist de reden achter tandvleesontsteking zijn. Kies voor cranberrysap zonder toegevoegde suikers, want die suikers zorgen juist voor bacteriegroei. Cranberrypillen zullen niet helpen bij een ontsteking. Gebruik je bloedverdunners of heb je nierstenen, drink dan geen cranberrysap of vraag je huisarts om raad.

Lees ook: 11 dingen die je moet weten als je last hebt van ‘Restless Legs’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Simple Household Tips | Beeld: Pexels